Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre av nio stjärnor kan hamna i södra länsdelarna

/
  • Under Säters företagsgala i november 2010 fick Prioleva AB från Stora Skedvi ta hem utmärkelsen som årets nyföretagare. Nu har de chansen igen, då de är nominerade i samma kategori inför Stjärngalan 2012 där de komkurrera med företag från hela länet..

Prioleva AB från Stora Skedvi är nominerat i kategorin Årets nyföretagare för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan 2011. Motiveringen till nomineringen är: "Priolevas grundare kombinerar entreprenörskap med förmågan att se den moderna människans behov".

Annons

Dalarna Business är en förening vars syfte är att verka för ett starkare näringsliv i Dalarna. Varje år arrangerar föreningen Stjärngalan där företag och företagare som stuckit ut under året uppmärksammas. I år går galan av stapeln den 26 januar.

Förslag till nomineringar har jurygruppen fått bland annat via webben och näringslivskontoren i länet. Samtliga nominerade genomgår så kallade viktningskriterier, det vill säga krav som ska uppfyllas för attkvalificera sig till nominering. Varje kategori´har sina egma kriterier, men de kan bestå av bland annat ekonomisk eller annan hållbarhet, unikitet i produkten och nytänkande i processer.

Under årets Stjärngala har de södra delarna av länet möjlighet att ta hem tre av nio "stjärnor", förutom Prioleva AB är Allan Salåker, Creator, Vikmanshyttan nominerad som årets företagsledare och Drivetrain Sweden AB, Hedemora, som årets exportföretag.

Juryns motivering för att nominera Allan Salåker är: "Genom stor kreativitet, ett jordnära ledarskap och förmåga att bygga starka relationer har Allan Salåker, i en föränderlig omvärld, lyckats bygga ett imponerande företag med mycket kompetenta medarbetare".

Drivetrains motivering till nominering: "Runt om i världen erbjuder Drivetrain Sweden produkter och tjänster med fokus på service och kvalitet och hjälper kunderna att bättre utnyttja sina anläggningar. Genom en väl genomtänkt marknadsprocess etablerar man sig på nya marknader. Företaget har en ökande omsättning med mycket god lönsamhet".

på www.stjarngalan.com kan du läsa mer om de nominerade företagen

Mer läsning

Annons