Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träd föll över hus

/

Bo Lundin i Sjulsbo tyckte att annandagens morgon var ovanligt mörk. Det var stormen som fällt två stora granar över hans hus. Grenarna skymde fönstren.
– Det är inte vackert när man ser det, säger han.

Annons

Vindarna var hårda även natten efter att stormen Dagmar drabbat södra Dalarna. Ytterligare ett lågtryck passerade över norra Svealand. Men både Hedemora och Säter klarade sig förhållandevis bra. På tisdagsmorgonen fanns inga kända strömavbrott att rapportera.

Natten till annandagen var det däremot flera omkullblåsta träd som orsakade problem, framför allt i trakterna kring Husby. Davidshyttan och delar av Nås var också utan el sent på kvällen.

Bo Lundin i Sjulsbo upptäckte först på annandagens morgon att två träd blåst omkull och landat på hans hus.

– Det var mörkt när jag kom upp, berättar han.

Tv-antennen på taket är nedriven men i övrigt verkar huset ha klarat sig förhållandevis bra.

– Vi får väl se om det blivit skador på tegelpannorna. Jag väntar på att försäkringsbolaget ska ringa också men de hade mycket att göra, säger Bo Lundin som på tisdagen ännu inte fått besked om då någon kan komma att ta bort granarna.

Även för tågresenärerna var det fortsatta problem under dagen. På sträckan Avesta/Krylbo-Sala pågick fortfarande röjningsarbetet under förmiddagen, sedan flera träd fallit över spåren. Nya fel upptäcktes och prognosen för när tågtrafiken skulle kunna gå som vanligt igen flyttades fram. Ersättningsbussar sattes in i stället.

Enligt SMHI skulle dock vädret stabilisera sig under tisdagen. Det var bara i Dalafjällen som SMHI utfärdat en klass 1-varning för mycket hårda vindar.

Ett nytt högtryck är på väg men först på nyårsafton väntas kallt och klart väder i större delen av Sverige, enligt prognosen.

Mer läsning

Annons