Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att hitta ny kommunchef

/

Annons

- Kommunen har följt de regler som gäller kring anbudsförfarande, säger Owe Ahlinder som är ersättare i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Visserligen ligger Helsingborgsföretaget Carpe progessums anbud på 79 000 kronor medan Mercuri urval i Örebro vill ha 140 000 kronor för jobbet. Men Mercuri urval är en av de större aktörerna på marknaden och har anlitats av kommunen tidigare medan Carpe progessum är ett betydligt mindre företag som kommunen saknar erfarenheter av.

Det är inget ovanligt att anbudsförfaranden överklagas, enligt Owe Ahlinder. Han menar att det är ett sätt för företagen att få mer information om hur anbudsförfarandet har gått till snarare än ett försök att riva upp kommunens beslut.

På onsdagen presenterade Matts Lidhagen från Mercuri urval en rekryteringsplan för kommunstyrelsens arbetsutskott.

Rekryteringsprocessen börjar med att företaget läser in sig på kommunala handlingar och intervjuar politiker, tjänstemän, fackliga företrädare och andra aktörer i kommunen. Detta arbete utmynnar i en kravprofil där Matts Lidhagen och hans kollega anger vilken formell kompetens och vilka personliga egenskaper de sökande bör ha.

- Om kommunen inte är nöjd med vår kravprofil gör vi om den, säger han.

I nästa steg annonseras tjänsten ut i bland annat lokalpress och Dagens samhälle. Sedan görs ett antal intervjuer de sökande som lever upp till de formella kraven.

Referenser tas mycket sent i rekryteringsprocessen.

- Vi vill veta så mycket som möjligt om tjänsten för att kunna ställa rätt frågor, förklarar Matts Lidhagen.

Till slut presenteras 4-5 kandidater för kommunen. Hittar man inte tillräckligt många kandidater börjar rekryteringsprocessen om på nytt. Det har blivit allt svårare att i högkonjunkturen vaska fram personer som passar. Många chefsämnen sugs upp av näringslivet där lönerna ligger högre. Dessutom är kraven på en kommunchef mycket höga.

Som kommunchef måste man räkna med att få nya uppdragsgivare vart fjärde år med andra idéer om hur kommunen ska styras. En annan prövosten är hur man klarar det offentliga trycket.

- Särskilt på en liten ort måste man vara beredd på att bli granskad och igenkänd på stan, säger Matts Lindhagen.

Vidare menar han att en kommunchef måste klara av att offentligt stå bakom ett politiskt beslut som man själv inte sympatiserar med.

Lindhagen understryker att rekrytering inte handlar om att bedöma om en person är bra eller dålig.

- Vi bedömer personen utifrån befattningens krav. Vi kan mycket väl rekommendera en person som har sorterats bort vid ett tillfälle då vi anlitas för att hitta någon till en annan befattning.

Mer läsning

Annons