Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor liten simtävling avgjordes i Vasahallen

/

Lilla Vasadoppet lockade omkring 125 simmare till Vasahallen. Men tävlingens namn är en aning motsägelsefullt.
– Lilla Vasadoppet har fler deltagare än "stora" Vasadoppet som avgörs under hösten, säger Andreas Hedlund, klubbordförande för Hedemora Simsällskap.

Annons

Vasahallen var platsen för Lilla Vasadoppet som avgjordes under söndagen, med ett tävlingspass på förmiddagen och ett på eftermiddagen.

– Vi har kört Lilla Vasadoppet i runt 15 år nu. Det varierar lite exakt när vi har den men det brukar bli av i januari. Tävlingen lockar klubbar från ett område på runt tio mil från Hedemora, exempelvis Gävle, Avesta och Uppsala. Hedemora Simsällskap hade drygt tio tävlande, berättar Andreas Hedlund.

De tävlande var upp till 14 år gamla. De som är äldre än så tävlar i Hedemora Simsällskaps andra stora arrangemang, "stora" Vasadoppet under hösten.

– Men det är faktiskt så att Lilla Vasadoppet lockar fler deltagare än "stora" Vasadoppet. Så är det med simningen, det finns många unga simmare, men sedan tunnas det ur när de når högstadieålder, säger Andreas Hedlund.

Drygt 20 funktionärer från Hedemora Simsällskap var engagerade i söndagens tävling. Andreas Hedlund var tävlingsledare.

– Det innebär att jag blåste i gång loppen och gav tecken till startern när det var klart för start. Under själva loppet hade jag som uppgift att kontrollera att det inte blev några tjuvstarter eller begicks några tekniska fel. Simning är ju en så pass teknisk sport att vi måste hålla koll på detta, säger han.

Har ni fler tävlingar på gång framöver?

– I distriktet arrangeras det tävlingar mer eller mindre varje helg. Vi i HSS försöker åka på någon tävling varje månad. Vi håller i gång ungefär till skolan slutar, sedan blir det uppehåll under sommaren innan höstterminen tar vid, med "stora" Vasadoppet, säger Andreas Hedlund.

Mer läsning

Annons