Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor konsert för de små

/
  • Stor artist. Musikern Jojje Wadenius har spelat med de stora musikerna och artisterna i världen. Listan över hans musik och framträdanden hemma och internationellt kan göras mycket lång. Foto: BERNDT NORBERG

Annons

Men så har de båda musikerna nyligen fått en Grammis för skivan "Hajar du".

Och nu är de i Säter och ger barn i förskolan och lågstadiet det bästa man kan ge ungar i den åldern i form av sång och musik. Vem har inte nynnat på visorna Älgarna demonstrerar eller Jag är en liten mört som längtar bort.

Och hur många har diggat den amerikanska gruppen Blood Sweat and Tears som Jojje spelade med på 1970-talet. Hans fantastiska barnlåtar som Kalles klätterträd och Farbrorn som inte vill va' stor är också oförglömliga? Snacka om att vara stor - Jojje Wadenius.

Han har spelat med dom stora ute i världen och gjort massor av musik, turnéer och andra framträdanden på hemmaplan i Sverige. Listan kan göras lång mycket lång. Alltid hög kvalitet så det bara gnistrar om det.

Så har han förmågan att precis som turnékompisen James Hollingworth - nå den minsta lilla tandlösa unge i en stor teatersalong med sin musik. Det är stort!

Ändå är Jojje Wadenius och James Hollingworth bara början på en fullmatad kulturvår som kulturnämnden satsar på. Nu väntar äldre skoleleverna på bland annat filmen Förortsungar som tog hem flera guldbaggar för några veckor sedan.

Först proffsen James Hollingworth och Jojje Wadenius med sin grammis och sedan guldbaggebelönade Förortsungar. Vem ligger bakom den lyckade planeringen måntro? Det finns anledning för Säterborna att även lyfta på hatten för Musik i Dalarna som står för den turnén i länet.

BERNDT NORBERG
berndt.norberg@daltid.se

Mer läsning

Annons