Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadsmiljödagar i Centrumgallerian

/
  • Entusiaster. Hans Goodholm, Hanna Forslund, Karon Löfstrand och Michael Bergman betonar vikten av att lyfta fram befintliga resurser och möjligheter i Hedemora stad. Foto: Mikaela Larm

Annons

Utöver de två kartorna får besökarna betygsätta tolv livsmiljöfaktorer i kommunen. Det handlar om allt från gång- och cykelvägar, mötesplatser inomhus och utomhus, kommunikationer, kulturutbud, boendemöjligheter och kvällsaktiviteter.

Hanna Forslund och Michael Bergman i projektgruppen för Utvecklingsplan för Hedemora stad kommer att finnas på plats för att diskutera och anteckna besökarnas åsikter. I vintras och under våren besökte Hanna och Michael grupper som traditionellt inte blir tillfrågade när det kommer till stadsplanering. Barn, ungdomar, funktionshindrade, kvinnogrupper, invandrare och homosexuella omfattas av den undersökningen.

Även representanter från Köpmannaföreningen är med i Centrumgallerian för att lyssna till besökarnas åsikter och önskemål.

- Vi vill veta vilka butiker folk saknar och uppskattar, men också upplysa om den otroliga mångfald på butiker som finns här i Hedemora utan att stora butikskedjor etablerat sig, säger ordförande i Köpmannaföreningen Hans Goodholm.

Hedemora bevakning finns också med för att diskutera säkerheten i staden. Karin Löfstrand representerar jämställdhetsprojektet Isbryterskan, för att belysa olikheterna mellan kvinnors och mäns önskemål kring stadsplanering och vikten av ett jämställt utvecklingsarbete i framtiden.

När Hanna och Michael sammanställt hedemorabornas önskemål om förändring kommer en utvecklingsplan att prövas inför en kommunal arbetsgrupp, där kommunens alla förvaltningar kommer att finnas representerade.

- Tanken är att projektet ska skapa en bild av vad Hedemora egentligen är för en stad för folket, så att de resurser som finns kan utvecklas, säger Hanna Forslund.

Mer läsning

Annons