Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportigt jultema på Vasaskolan

/

På fredagen var det inga vanliga lektioner på Vasaskolan. Elevrådet och Skol IF hade i stället arrangerat en aktivitetsdag med jultema.

Annons

Inne i skolan erbjöds filmvisning, tomteluvesömnad och julpyssel. Men många elever hade valt att ägna sig åt mer idrottsliga aktiviteter. I Vashallen erbjöds bollsporter, simning, styrketräning och zumba. Bowlinghallen i källaren var också bokad.

På eftermiddagen blev det vallfärd till ishallen, där Vasaskolan mötte elever från skolorna i Ore och Sammilsdal i Skol-DM i ishockey.

Vid tvåtiden var det dags för den direkt avgörande matchen mellan Vasaskolan och Sammilsdalskolan.

Hemmalaget kontrade effektivt inledningsvis och fick en 2-0-ledning när matchuret visade 8.19. Ett tungt slagskott i högerkrysset innebar 3-1 till Vasaskolan. Sedan rasslade det till bakom Sammilsdalmålvakten ytterligare två gånger innan paus. Det såg ut att bli en lätt seger för Hedemoraspelarna. Men vad som kunde slutat i rena förnedringen fick en oväntad vändning i andra perioden.

Sammilsdalsskolan såg inte längre ut som ett stukat lag och satte hård press mot Vasaskolans allt svajigare försvar. Med nio minuter kvar av matchen stod det plötsligt 5-4, sedan två Hedemoraspelare fått sitta i utvisningsbåset samtidigt. Det starka målvaktsspelet var det enda som såg ut att kunna rädda matchen åt Vasaskolan.

Men de sista minuterna blev ändå spelmässigt jämna. Efter en begärd time out tog Sammilsdal ut målvakten för att avsluta de sista 20 sekunderna med en spelare mer på isen. Det hjälpte inte. Vasaskolan missade visserligen tom bur, men kunde till slut glädja sig åt uddamålssegern och Skol-DM-vinsten.

Mer läsning

Annons