Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF byter Rune

Annons

Rune Karlsson har suttit i styrelsen för SPF i fem år, varav som vice ordförande i två år och ordförande de senaste två åren.

Vid årsmötet i går lämnade han över ordförandeklubban till en annan Rune, med efternamnet Dahlén.

– Jag kände direkt att han är rätt person att ta över efter mig, säger Karlsson nöjt. Han kommer att fortsätta utveckla och driva föreningen i god anda.

Själv blev Rune Karlsson ordentligt avtackad. Sånger, applåder, blommor och tusentals tack från den numera så aktiva föreningen i Hedemora, strömmade emot honom vilket fick en och annan tår att glänsa i ögonvrån.

– Jag blev oerhört överraskad. När man lagt ner så kollossalt mycket arbete på något och känner sig uppskattad, är det svårt att bara släppa taget, säger han.

På de år Rune Karlsson arbetat för pensionärsföreningen har antalet medlemmar ökat med cirka 100, det senaste året med 32 stycken.

– Vi är bäst i hela länet på att värva medlemmar, säger han bestämt. Hedemora SPF är bäst på mycket, särskilt på studieverksamhet där vi är klart överlägsna övriga föreningar i länet och har blivit uppmärksammade på riksnivå.

Han berättar att Hedemora har stor chans att vinna SPF Dalarnas marknadsföringstävling där 20 föreningar ingår, och som går ut på att värva medlemmar, synas i pressen, organisera aktiviteter, resor, studiecirklar med mera.

– Vi är väldigt duktiga allt detta, vi har sådan bredd i vår verksamhet.

– Men nu har jag gjort mitt. Jag tycker inte man ska sitta som ordförande för länge, särskilt inte i en pensionärsförening, säger Rune Karlsson. Det är dags för yngre förmågor med nya kompetenser.

Han kommer dock inte att luta sig tillbaka och se när andra jobbar:

– Jag har blivit tillfrågad om jag vill jobba på distriktsnivå för SPF Dalarna, att ägna mig åt konferens- och studieverksamhet. Det låter intressant.

Rune Dahlén har bott och verkat på flera orter under sitt 71-åriga liv. Bland annat i Stockholm, Mariestad, Karlstad och Örebro.

Nu bor han sedan fem år tillbaka i Stjärnsund. Familjen har ägt prästgården i 30 års tid och när Rune pensionerades flyttade paret Dahlén hit permanent.

– Vi trivs väldigt bra här, säger han. Min fru Margareta och jag har fått många nya vänner i SPF. Föreningen är så aktiv.

Rune tänker förvalta och utveckla föreningen, och tycker han har en väldigt bra grund att stå på.

– Vi har 470 medlemmar och en oerhört trevlig gemenskap. Jag tänker arbeta för att månadsträffarna ska bli attraktiva även i framtiden, säger han.

Referat från årsmötet kommer vid senare.

BERIT ZÖLLNER

berit.zoller@daltid.se

Mer läsning

Annons