Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snyggare Långshyttan efterlystes

Långshyttepartiets, LHP, Allan Mattson har i en lång interpellation krävt åtgärder för att åstadkomma ett trivsamt samhälle i Långshyttan. Han fick svar på tal av kommunalrådet Ulf Hansson som på KF räknade upp en lista på åtgärder som har gjort bruket både snyggare och trivsammare.

Annons

I talarstolen ondgjorde sig Mattson över fastigheter vid både södra och norra infarten som misskötts av ägarna i sådan grad att brukets invånare måste skämmas när det kommer besökare.

Han efterlyser åtgärder som leder till en uppsnyggning av den fysiska miljön och en satsning på kultur och föreningsliv.

Hansson svarade att miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har lagt åläggande på fastigheterna som inte sköts. Han framhöll också att kommunen visst ställer upp med bidrag till kultur- och föreningslivet i Långshyttan.

Som exempel på vad som gjorts under senare år nämnde Hansson bland annat ny badplats vid Lången, ny belysning på elljusspåret, upplåtelse av lokal för spinning, större lokal för Atletklubben och upprustning av kafeterian och en ny högtalaranläggning i sporthallen.

Bo Ericson (M), ledamot i kultur- och fritidsnämnden, medgav att nämndens dialog med föreningslivet på bruket kunde ha varit bättre. Han lovade att ta initiativ till att nämnden gör ett studiebesök i Långshyttan för att ta del av de brister som fortfarande finns.

Mer läsning

Annons