Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart öppnar Dollarstore i Hedemora

En 3000 kvadratmeter stor Dollarstore-butik ska byggas i Hedemora. Kommunen har beviljat bygglov till ett fastighetsbolag som lågpriskedjan ska hyra lokalen av.

Annons

Redan 2005 tog företaget kontakt med kommunen för att få hjälp att hitta lokaler eller tomtmark, och nu ser det ut som att butiken kommer att etablera sig på Callerholmsgatan mellan Karl Hedin bygghandel och Cramo.

– Ett fastighetsbolag ska bygga en lokal som Dollarstore ska hyra, säger Kenneth Berggren, chef på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Fastighetsbolaget har fått bygglov, och kommunen inväntar uppgifter för att kunna ge ett startbesked.

– Vi hoppas få uppgifterna snart, och så fort vi får dem kan bygget börja, säger Kenneth Berggren.

Läs mer: Dollarstore bygger ut i Ludvika

Dollarstore ska öppna en butik på Callerholmsgatan mellan Karl Hedin bygghandel och Cramo.

Butiken planerar att öppna till våren eller tidig sommar 2017, och kommer att vara ungefär 3000 kvadratmeter stor. Enligt Jennie Ahlberg, etableringsansvarig på Dollarstore, brukar det bli mellan sju och åtta anställda i butikerna.

– Vi tycker att Hedemora är värda en etablering, det är en spännande och kompakt stad som gör att många kommer att få tillgång till butiken. Det är många företag som etablerar sig i Avesta och i andra närliggande kommuner. Det ska bli jättespännande, säger hon.

Dollarstore har i dag 49 butiker runt om i Sverige, varav tre stycken i Dalarna.

Läs mer: Ny butik förbereds för att öppnas i Hedemora

Mer läsning