Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan håller budgeten bra

Vid senaste budgetrapporten låg utbildningsnämndens prognos på minus 49 000 kronor.
– Det saknas några poster innan vi kan se exakt hur budgeten blir, men vi räknar med att hamna på plus, minus noll vid årets slut.

Annons

Som vanligt är det svårt att budgetera exakt för gymnasiet på grund av den interkommunal ersättning som är avhängig av var kommunens elever söker sina gymnasiestudier - hemma eller i annan kommun.

I år verkar prognosen stämma. Gymnasiets rapport den 31 oktober visar på ett överskott på drygt 1,366 miljoner kronor.

Däremot kostar gymnasiesär 841 000 mer än budgeterat, vilket ger ett slutresultat på 521 000 kronor totalt för gymnasiet.

– Vi har fått signaler om att det är en något osäker rapport, berättar utbildningsnämndens ordförande Anki Rooslien (S). Men blir det förändringar är de nog små. Gymnasiet kommer definitivt att hålla sin budget.

Grundskolan gick i stället back med 570 000 kronor. Skola, Musikskola och stadsbibliotek ligger visserligen på plussidan, men administration, skolmåltider, skolbibliotek, särskola och inte minst barnomsorg överskrider sina konton.

Drar man den ena från den andra, blir slutsumman minus 49 000 kronor.

– Det handlar om att ge och ta. Vi hanterar en totalbudget och i nuläget får gymnasiet dela med sig.

På grund av att utbildningsnämnden inte haft tillgång till "egen" ekonom på ett tag, ligger budgetprognosen något efter.

– Några mindre poster är inte medräknade i senaste prognosen, men vi räknar med att kunna ta igen de 49 000 kronorna och hamna på plus minus noll i slutändan.

2011 års budget för utbildningsnämnden ligger på 316 929 000 kronor.

Mer läsning

Annons