Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skaparverkstad i jultider

/
  • Alva Wallner har gjort en smällkaramell i silkepapper till sin bror. Vad som är i den får han vänta till julafton med att få veta.
  • Alice Virtanen och Linn Lindström pysslar och grejar. De längtar till, Alice till julklapparna och Linn tycker om att klä julgranen.
  • Kompisen Sara Gossas, mamma Maria Lindström, dottern Matilda Lindström, mormor Barbro och storasyster Elin Lindström skapar fritt ur hjärtat. Det är andra året de är med i Folkan och julpysslar.
  • Matilda Lindström, 6 år, målar en kotte i vackra färger.

Varje år arrangerar Folkets hus-föreningen i Vikmanshyttan pysselkväll i Folkan. Då är både vuxna och barn välkomna att låta kreativiteten flöda.

Annons

Silkespapper, guldpapper, flirtkulor, piprensare, lim och vattenfärg, på ett stort bord i mitten av rotundan i Folkets hus finns allt man kan önska när man ska pyssla och skapa.

– Det här är en tradition som vi har varje år, säger Mattias Karlsson, ordförande i Folkets hus-föreningen. Det kostar 30 kronor i inträde, 120 för familjer, och då bjuder vi på alla pysselgrejer. Det är fritt skapande som gäller och det är riktigt häftigt att se vad som framställs.

Alice Virtanen och Linn Lindström sitter vid ett bord. Alice håller på med en hemlighet till mamma. Linn klistrar på ett vikt papper.

– Jag försöker göra en ask, förtydligar hon, jag ska klä den med guldpapper sedan.

Pappa Marcus Lassbo, och barnen Gabriella, Nathanael och Wincent jobbar koncentrerat runt ett annat bord.

– Det är bra att kunna gå hit och låta barnen pyssla här, då slipper man stöket hemma, tycker pappa och hjälper Wincent att sticka hål på en flirtkula.

Mer läsning

Annons