Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista predikan för Zetterlund

/
  • Sångare. Hedemora kyrkokör sjöng under ledning av Lennart Bengts under söndagsmässan som även var Bo Zetterlund sista i Hedemora församling.
  • Lovsång. Från Frälsningsarmén i Avesta deltog en grupp sångare som ville vara med och hylla Bo Zetterlund
  • Slutpredikan. Bo Zetterlund höll sin avskedspredikan i Hedemora kyrka i gårdagens gudstjänst. Kyrkan var fylld av församlingsmedlemmar och kollegor som ville hylla honom.
  • Slutpredikan. Bo Zetterlund höll sin avskedspredikan i Hedemora kyrka i gårdagens gudstjänst. Kyrkan var fylld av församlingsmedlemmar och kollegor som ville hylla honom.

Annons

Bo Zetterlund är en kontroversiell präst, men sant är också att han är omtyckt och älskad av många. Det visade sig när Hedemora kyrkan i går förmiddag fylldes av församlingsmedlemmar, kollegor och vänner. Många var det som ville hylla honom. Och trots att det skulle kunnat vara en dag i sorgens tecken, så präglades gudstjänsten av glädje och kärlek.

Bo Zetterlund talade engagerat och med glöd om Guds kärlek, som följer oss även efter döden. Spontana applåder fick han när han citerade ett ordspråk som pryder väggen hos Frälsningsarmén i Avesta, som för övrigt också var representerad bland gästerna.

- När jag skyfflar in, skyfflar Gud ut. Och hans skyffel är större än min.

För så är det med Guds kärlek menade Bo Zetterlund; att genom att dela med sig av kärleken kan man inte bara hålla den vid liv utan också få den att växa.

Hedemora kyrkokör, Yngve Nordström och Frälsningsarmén bidrog med sång och musik under gudstjänsten.

Sedan följde kyrkkaffe i Sankt Paulus-gården, där de som så önskade hade möjlighet att hålla tal och tacka Bo Zetterlund för hans dryga 15 år i församlingens tjänst.

Dagens kollekt gick till Svenska kyrkans mission.

Mer läsning

Annons