Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex lag gjorde upp om cupsegern

/
  • Hedemora SK, Örebro HU, Leksands IF, Hofors HC, Avesta BK och Forshaga IF gjorde upp om segern i Södra Dalarnas Cup 2011. I en av semifinalerna möttes Hedemora SK och Forshaga IF där värmlänningarna tog ledningen med 2-0.
  • HSK jublar över 3-2-målet i andra perioden.
  • Spelarna tycktes tagna av stundens allvar och gav ett nervöst intryck på isen. Det stod och vägde men till slut ryckte HSK ifrån och vann både matchen och skottstatistiken med stor marginal.
  • HSK-spelarna i båset väntar på att få se kvitteringspucken ramla in bakom Forshagamålvakten.
  • Målchanserna var många åt båda håll i början när spelet böljade fram och tillbaka.
  • I och med segern mot FIF tog sig värdklubben HSK ända till final.
  • Södra Dalarnas Cup pågick under tre dagar.

Under tre dagar spelades Södra Dalarnas Cup i Bolidenhallen. Sex lag mötte varandra i en rak serie innan det var dags för slutspel på torsdagseftermiddagen.

Annons

Ingen spelare på isen får vara äldre än 15 år. Undantag görs för de tjejer som valt att spela med hockeypojkarna – då är det födelseår 1994 eller senare som gäller.

Forshaga IF är ett av lagen som har en tjej med, backen Lisa Carlsson. När hon och de andra FIF-spelarna spelade mot värdklubben Hedemora SK i seriespelet slutade matchen 3-3. Nu möts de igen i semifinalen.

Det ser ut att vara två nervösa lag. Tempot är högt men spelet är hafsigt. Ständiga felpassningar bäddar för målchanser åt båda håll.

Efter drygt sex minuter havererar matchuret. En säkring har gått och det blir några minuters paus som verkar ha en lugnande effekt. När matchen återupptas ser bataljen i ishallen något mer strukturerad ut.

Men HSK slarvar. De får en utvisning sedan de haft en spelare för mycket på isen. FIF råkar ut för samma sak sex minuter senare. Det ser ut att bli lika jämnt som sist. Efter första perioden står det 2-2.

Isen är dålig efter paus och pucken studsar ofta. Men det är HSK som är mest lyckosamma.

Efter två insläppta mål i åttonde minuten tar FIF en timeout.

Det dröjer till 15.31 innan FIF:s Eric Olsson kan slå in reduceringsmålet, närapå i öppen bur. Men sedan kommer en oläglig utvisning för hakning. FIF tar ut målvakten i sitt försök att nå en kvittering. Men det slutar som så ofta med baklängesmål i stället. HSK:s Sebastian Björnstad sätter enkelt en femte puck i den tomma FIF-kassen.

Efter 30 sekunder är det dags igen och HSK, som står som bortalag trots hemmaplan, vinner till slut semifinalen med 3-6.

FIF får möta Avesta BK i en match om tredje pris. För HSK väntar finalen mot Örebro HU.

När lagen möttes i serien vann HSK med 2-1. Nu hoppas hemmapubliken på en repris.

Mer läsning

Annons