Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samling runt krubban

/
  • Efter att barnen plockat fram alla figurer till krubban och placerat dem på rätt ställe, slog sig komminister Anders Berglund ned vid sidan av den och berättade med hjälp av bibeln, historien om Jesus och hans födelse och de tre vise männens besök.
  • Natanael Lassbo var en av flera barn som ville vara med och forma julkrubban i Vikmanshyttans kyrka på julaftonen.
  • Morgan Greberg sitter hellre i pappa Roberts knä än att plocka figurer till julkrubban.
  • Cecilia Lassbo kommer in i Vikmanshyttans kyrka med en av många fredslågar från Betlehem tillsammans med Vikmanshyttans scoutkår och familjen Stenholm.

Anders Berglund vänder sig mot besökarna i Vikmanshyttans kyrka och ställer frågan:
– Vad handlar julen egentligen om?

Annons

Samling runt krubban på julaftonen är en kär tradition för många barn.

I Vikmanshyttan hölls denna samling av nygamle prästen Anders Berglund, som tillsammans med fritidsledare Malin Cederholm hjälpte barnen ställa alla pjäser på plats i och runt krubban.

Som vanligt fanns det några väldigt ivriga barn och några lite mindre ivriga. Tillsammans fick de i alla fall samtliga figurer på rätt plats.

Därefter satte sig Berglund bredvid krubban och berättade om Jesu födelse och hur det gick till när Maria och Josef kom till Betlehem och blev hänvisade till ett stall.

Han berättade också om de tre vise männen.

– När ni öppnar era klappar senare kan ni tänka på de tre vise männen som började med att dela ut gåvor till jul. Det är därifrån vår tradition kommer.

En annan trevlig och betydligt nyare tradition, är att scouterna kommer bärandes på fredslågan från Betlehem. Efter att ha läst upp fredsbudskapet och tänt ett ljus inne i kyrkan, gick lågan vidare till Hästskon och därefter till Hedemora kyrka.

Mer läsning

Annons