Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röda Korset firar julen tre gånger

/

Röda Korset bjuder in till julfirande i både Hedemora, Långshyttan och Vikmanshyttan.
Som vanligt är alla välkomna. Frivilliga får gärna hjälpa till med serveringen och julklappar tas tacksamt emot.

Annons

Förra året kom nästan 120 personer till Röda Korsets julfirande på Kupan i Hedemora.

– Nu har vi ju en kvarterslokal på Tallgatan i Vikmanshyttan och mötesplats Kupan i Långshyttan, därför firar vi för första gånge på tre ställen, berättar ordföranden Gunborg Morén.

Det blir julmat och så småningom dyker säkerligen en tomte upp med julklappar. Det går bra att skänka julklappar till Röda Korset. Då är det lämpligt att märka paketen med vilken person de passar för.

– Om det är till ett barn eller en vuxen, vilken storlek det är om det innehåller kläder. Annars slår vi ju in paket här också, säger Gunborg Morén.

Om någon har svårt att ta sig till julfirandet kan Röda Korset ordna med skjuts på respektive ort. Då går det att ringa 0225-158 10 och säga till i förväg.

– Jag hoppas det blir trevligt, bra gemenskap och ett fint julfirande. Om frivilliga vill hjälpa till är de välkomna, vi tar emot all hjälp vi kan få, säger Gunborg Morén.

Röda Korset kan också hämta julklappar hos personer som vill skänka sådana.

I Vikmanshyttan blir det julfirande den 22 december mellan klockan 14-18. Samma tid gäller i Långshyttan dagen efter. På julafton kommer det att firas i Hedemora mellan klockan 12-16.

Mer läsning

Annons