Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övertalades att gå med på uppsägning av avtal för 11 900 kronor

/

– Släng på luren!
Den uppmaningen ger Mona Magnusson alla som blir uppringda av 118 108 Media Solution AB efter att själv ha fått ett telefonsamtal hon helst vill glömma.

Annons

– Det var en man som ringde sa att jag hade ett avtal med företaget och frågade varför jag inte sagt upp det. Under ett år skulle mitt företag, Loppis Myran, funnits ute på nätet gratis, säger hon.

Mona påstods ha haft ett guldkortsavtal som hon inte sagt upp i tid, och nu återstod två alternativ. Dels kunde hon helt enkelt låta avtalet fortlöpa i ytterligare 24 månader till en kostnad av 24 000 kronor. Dels kunde hon säga upp avtalet direkt i telefon vilket skulle kosta henne 11 900 kronor. Men uppsägningen måste ske muntligen och på en gång och måste dessutom spelas in.

Mona Magnusson vet med säkerhet att hon inte har eller någonsin har haft avtal med företaget, men mannen var påstridig och han drev hänsynslöst på.

– De tvingar en att gå med på inspelning, säger Mona som till slut inte klarade pressen hon utsattes för utan bröt ihop i telefonen.

– Du ska inte vara ledsen Mona, det ordnar sig sa han då, berättar hon. Vid ett annat tillfälle sa han att han tyckte jag lär förvirrad.

Under hotet att få en faktura på 24 000 kronor gick hon till slut med på att säga upp avtalet och låta sig spelas in. Efteråt kände hon sig dum för att hon gått med på det.

– Man känner sig jättedum. De som ringer måste vara tränade för att tala omkull folk. Jag kan inte förklara vad han sa för att jag skulle gå med på det, Det är läskigt.

Men Mona är inte är ensam. I augusti skrev tidningen om ett liknande fall då Susanne Hoffman på Skönt Under lurades under liknande omständigheter, troligen är det samma företag som bara bytt namn. Susanne polisanmälde företaget och vägrade betala fakturan. Hon har nu hjälpt Mona med tips om hur hon ska gå vidare och vart hon ska vända sig när fakturan trillar ner i postlådan och den ska bestridas.

Nu vill Mona Magnsson varna andra företagare.

– Släng på luren, säger hon. Det finns inget gammalt avtal och acceptera inte att spela in någon form av uppsägning. Släng bara på luren!

Mer läsning

Annons