Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nystart för dagbion

/
  • Dagbion drar i gång på torsdag med Niceville som är den första av sex filmer som visas under våren.
  • Sven-Bertil Taube packar väskan och drar iväg på en svindlande resa i Richard Hoberts film En enkel till Antibes.
  • Bill Skarsgård spelar huvudrollen Simon och Helen Sjöholm är modern Karin i Lisa Ohlins filmatisering av Simon och Ekarna – ett drama som fokuserar på hur nazismens syn på judar påverkade Sverige under andra världskriget.

Det är dags för en ny omgång dagbio i Hedemora. Simon och Ekarna, Jane Eyre och En enkel till Antibes är några av filmerna som visas under vårsäsongen.
På torsdag är det premiärföreställning.

Annons

Dagbion har blivit etablerad i Hedemora. Ungefär varannan torsdag fram till den 19 april kan daglediga se film på Starbiografen till rabatterat pris. Föreställningarna börjar alltid klockan 13.00. Totalt är det sex filmer som kommer att visas.

Biovisningen är ett samarbete mellan Hyresgästföreningen, Eurostar, ABF, IOGT-NTO, Hedemora kommun, PRO, SPF och Vuxenskolan.

På torsdag den 26 januari visas filmen Niceville, som bygger på den bästsäljande boken med samma namn. Filmen skildrar tre kvinnoöden i 1960-talets Mississippi. Boken bygger på svarta kvinnors berättelser om hur det är att arbeta hos vita överklassfamiljer.

Den 9 februari går det att se Jane Eyre, en filmatisering av Charlotte Brontës litterära 1800-talsklassiker.

Den 23 februari är det dags för Medan åren går. En engelsk film om det äldre paret Tom och Gerri. Runt dem finns familj och vänner som följs genom fyra årstider fyllda av kärlek, sorg, lycka, hopp och förtvivlan.

Den 8 mars visas En enkel till Antibes, med Sven-Bertil Taube i huvudrollen som änklingen George. Han har fått nog, både av sin tjuvaktiga hemhjälp och av sina vuxna barn som försöker sälja hans hus och ta pengarna.

Georg bestämmer sig för att packa en väska och dra i väg på en svindlande resa.

Den 22 mars är det filmen En dag, av danska Lone Scherfig, som går upp på biografen. Ännu en film som är baserad på en bästsäljande roman. Filmen handlar om Dexter och Emma som lär känna varandra dagen innan de ska ta sin universitetsexamen. Efter den dagen blir livet inte riktigt som de hade tänkt sig.

Den 19 april avslutas vårens dagbio med Simon och Ekarna, som bygger på Marianne Fredrikssons storsäljande roman från 1980-talet.

Mer läsning

Annons