Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny grupp diskuterar skolans framtid

/

Nu skärskådas skolan i Hedemora.
En arbetsgrupp har bildats för att diskutera hela skolväsendets framtid.
Det är också ett sätt för politikerna att hänga med i utvecklingen.

Annons

– Det sker förändringar hela tiden, både inom skola och barnomsorg, det är bra att ledamöterna kan sätta sig in i verksamheten ordentligt, säger Anki Rooslien (S) som ingår i arbetsgruppen.

Det gör också de övriga ordinarie ledamöterna i utbildningsnämndens arbetsutskott. Däremot finns inte ersättarna med, vilket de gör i arbetsutskottet.

– Arbetsgruppen har en förberedande funktion och fattar inga beslut. Det är ett friare sätt att arbeta och ingenting protokollförs, berättar Anki Rooslien.

Gruppens uppgift under våren är att gå igenom hela skolorganisationen. Tjänstemännen får i uppdrag att utreda de frågeställningar som uppstår. Det ska sedan ge underlag till förslag som arbetsgruppen kan föra vidare i den kommunala beslutsprocessen.

– Kommunledningen jobbar så med all verksamhet i kommunen, allt ska genomlysas för att se hur man kan arbeta effektivare, säger Anki Rooslien.

Arbetsgruppen för skolan har nyss haft sitt första möte och planerar att träffas en gång månaden. Ambitionen är att kunna tillföra så mycket som möjligt till budgetarbetet som inleds i vår.

Mer läsning

Annons