Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikfest till hjälp för gömda flyktingar

/
  • Det mesta är klart inför konserten i aulan den 9 februari. Amanda Karlsson som går estetiska programmet med musik som huvudämne, har bokat fem band som kommer att stå på scenen.
  • Summer Kid gör en vinterspelning. Karolina Nordman, som hon vanligtvis heter, är också känd som sångerska i Hökartorget.
  • Soloaktuella Mandylon-sångaren Sven-Holger Rosenvinge kommer med band. Han släppte nyligen singeln Bluebird.
  • Emelie Larsson, alias Emlan, släppte två skivor samtidigt i våras och har gjort närmare 200 spelningar.
  • Kajsa Vogel har varit med i både Rockkarusellen och Musik direkt. Hon har också kunnat höras i sammanhang som Kulturnatten i Hedemora, Humus Aid på Sagateatern och på stödgalan Pophopp.

Amanda Karlsson arrangerar en musikgala till stöd för papperslösa. På scenen står bland andra Kajsa Vogel, Emlan och Young Rich & Pitiful.
Alla intäkter går till nätverket Ingen människa är illegal.

Annons

Hon har börjat sin sista termin på Martin Koch-gymnasiet och håller på med sitt projektarbete. Eftersom huvudämnet är musik fick Amanda Karlsson idén att göra en stödkonsert. Hon spelar själv instrument som fiol, mandolin, trummor, gitarr och piano. Men den här gången föredrog hon att ta på sig rollen som arrangör.

– Jag ville göra något som går att få ut något bra av och jag är engagerad i politik, särskilt djur- och flyktingfrågor, säger hon.

Artisterna ställer upp gratis, ljudanläggningen finns redan på Martin Koch-gymnasiet och klasskompisar hjälper till med att sköta ljud och ljus. Därför kan hela förtjänsten från biljettförsäljningen gå direkt till Ingen människa är illegal. Det är ett nätverk som praktiskt stödjer människor som tvingats gå under jorden, efter att ha fått avslag på asylansökan.

Nätverkets filosofi bygger bland annat på en värld utan nationsgränser, där alla har rätt att röra sig fritt. Stödfester, konserter och manifestationer arrangeras över hela Sverige. Ingen människa är illegal har fått flera priser för sitt arbete, bland annat Miljöpartiets mångfaldspris och föreningen Ordfronts demokratipris.

Konserten i Martin Koch-gymnasiets aula börjar klockan 15.00 lördagen den 9 februari. Hittills är Kajsa Vogel, Emlan, Young Rich & Pitiful, Sven-Holger Rosenvinge och Summer Kid inbokade.

– Och det kommer att vara fikaservering så det finns tid att gå runt och prata med varandra, säger Amanda Karlsson.

Efter konserten ska hon skriva en utförlig rapport om sitt arbete, som ska vara färdig innan hon går ut gymnasiet i vår. Sedan skulle hon vilja resa, kanske bo utomlands ett tag.

– Jag vill läsa litteraturvetenskap, jag är intresserad av ord och språk, berättar Amanda Karlsson som hoppas kunna börja plugga i Lund så småningom.

Det händer att hon gör musik också, men det är inget hon planerar att ge ut.

– Jag är mer för att skriva texter i så fall, säger hon.

Annons