Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikens dag arrangeras i Hedemora

/
  • Dragplåster. Basically the same vars ursprungliga medlemmar träffades på Martin Koch-gymnasiet är tillbaka i sin gamla skola på lördag.

Annons

Dansen har sin dag på fredagskvällen.

- Det var rektorn Bosse Nordqvist som tyckte att vi borde ha Musikens dag också, det finns ju så många duktiga musiker i Hedemora, säger Mikael Higberg som håller i arrangemanget tillsammans med Peter Holmstedt.

På lördag klockan 17 öppnas dörrarna till Martin Koch-gymnasiet. På scenen i aulan avlöser artisterna varandra i en tät ström. Varje konsert är ungefär 20 minuter lång.

- Vi har en kafeteriascen också, där det blir lite mer unplugged, berättar Mikael Higberg.

Tanken är att Musikens dag ska bli en ny tradition i Hedemora. Den här gången var det ont om tid så i år har Mikael Higberg och Peter Holmstedt bestämt vilka band som skulle få frågan om att vara med.

- Vi har varit diktatorer helt och hållet men i framtiden är tanken att folk från hela kommunen ska varar med, säger Mikael Higberg.

Det behövs ingen koppling till Martin Koch-gymnasiet och det finns ingen åldersgräns. Även den klassiska musiken ska få plats framöver.

Ett nytt stipendium och ett studiopris har desutom instiftats lagom till Musikens dag.

- Stipendiet delas ut till musiker som fortsatt spela efter att de har avslutat studierna på gymnasiet, berättar Mikael Higberg.

Studiopriset som består av en inspelning i musikprogrammets digitala studio, går till musiker i kommunen som visat särskilda musikaliska ambitioner.

- Det finns ett stort urval så vi har haft svårt att bestämma oss, förhoppningsvis blir det här en morot för unga musiker, säger Mikael Higberg.

Bland alla som står på scenen i aulan på lördag återfinns skivaktuella Basically the same, Emelie Larsson, Albin Carlsson, Christoffer Hellgren, The Proof och Perkulator.

Mer läsning

Annons