Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mur & Kaminkultur tar över före detta Goodholms färg

/
  • AnnSofie Hedlund och Emma Hedlund har fullt sjå med att få interiördelen på Mur & Kaminkultur i ordning inför nyöppningen på lördag.
  • Flytten till de nya lokalerna har inneburit att Henrik Wigge har kunnat bygga upp autentiska visningsmiljöer för kaminerna.

På lördag slår Mur & Kaminkultur upp dörrarna till sina nya butik i centrala Hedemora. Under en tid har de letat efter större och mer ändmålsenliga lokaler, och den efterlängtade flytten från Kyrkogatan till Åsgatan innebär ett rejält lyft.
– Vi flyttar från 130 kvadratmeter till 400, säger AnnSofie Hedlund och Henrik Wigge.

Annons

Mur & Kaminkultur startade för 15 år sedan i Henrik och AnnSofies garage. Sedan dess har företaget flyttat flera gånger, nu senast från den anrika fastigheten på Kyrkogatan där de hållit till i sju år, då även med interiör och present. Med tiden har firman blivit tämligen trångbodd och under något år har AnnSofie och Henrik letat efter större lokaler, bland annat nere vid riksvägen.

– Men det är svårt att hitta något riktigt bra, det är så mycket som ska passa in, säger Henrik Wigge. Att vi skulle hitta något i centrala stan trodde vi aldrig,

Men efter kontakt med Anders Goodholm och ett besök i den före detta Goodholms färgs lokaler på Åsgatan öppnade sig plötsligt den möjligheten. Och Henrik och AnnSofie var inte sena att ta tillfället i akt.

– Det som avgjorde var att här har vi allt på samma ställe, bra personalutrymmen och lager på samma ställe, säger AnnSofie.

I den nya butiken kan företagets verksamheter breda ut sig. AnnSofie huserar med interiör och present på gatuplanet och en trappa upp säljer Henrik kaminer. Flera visningsmiljöer har ställts i ordning och en rejäl skorsten har byggas som gör det möjligt att elda i flera kaminer samtidigt. I dag är Mur & Kaminkultur dessutom ett av få företag i Dalarna som kan erbjuda sina kunder allt från försäljning av kaminer, till installation och mureri.

– Och det ska vi fortsätta med, vi är ju ett murarföretag från början.

I dag består företaget av åtta personer, inklusive AnnSofie och Henrik själva.

– Vi får se hur det blir fram över, säger Henrik. Det är väl tänkt att en av murarna ska börja jobba som innesäljare och då kanske vi måste skaffa en ersättare för honom.

Även om förväntningarna och glädjen över de nya lokalerna är stor, är det med viss sorg i hjärtat som de flyttar från Kyrkogatan.

– Vi kämpade för det området av stan för några år sedan, nu flyttar vi också, säger Henrik men konstaterar att det i deras fall är nödvändigt av utrymmesskäl.

– Det finns de som tycker vi är dumma som flyttar från det mysiga huset, säger AnnSofie. Men det blir mysigt här också, på ett annat sätt.

Vad som kommer att hända med butikslokalen i Perssonska gården är oklart.

Mer läsning

Annons