Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motion sätter press på kommunen

/

Annons

- Det är inte rimligt att bussområdet som stora delar av dagen ligger öde, inte kan ge möjlighet till privatpersoner att hämta och lämna resande.

Owe Ahlinder menar bestämt att det måste finnas en mycket bättre lösning där både bilister och bussar kan samsas på området vid järnvägsstationen.

I motionen till kommunfullmäktige poängterar Owe Ahlinder vikten av att hitta en lösning där allas intressen tillvaratas. Att polisen anlitas för att jaga felparkerare anser han inte vara någon lämplig lösning, eftersom problemet är så mycket större än den enskilda individens.

- Jag var engagerad redan när busstrafiken planerades om i Hedemora för ett antal år sedan och det blev aldrig riktigt bra sedan dess, berättar Owe Ahlinder.

Då flyttades busstationen från Myrtorget till järnvägsstationen med tanken på att skapa ett resecentrum, där tåg, bussar och persontransporter skulle finnas samlade. Men det gick inte som planerat. Taxi fick inte plats med sin verksamhet efter det att Dalatrafik tagit plats för sin och en samordning mellan aktörerna utvecklades aldrig funktionellt.

- Diskussionen om att utöka långtidsparkeringen har funnits i ett par år på kommunen. Jag tycker att frågan om var bilarna kan stanna på ett smidigt sätt borde ha funnits med från början, säger Owe Ahlinder.

Därför yrkar Owe Ahlinder i sin motion på att kommunfullmäktige ger serviceförvaltningen i uppdrag att genomföra en förändring snarast av bussområdet så att privatpersoner ges möjlighet att hämta och lämna resande.

Mer läsning

Annons