Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordoffret har nu identifierats

/
  • Finkammade området. Polisens kriminaltekniker har sökt igenom skogsområdet kring platsen där kvinnokroppen låg gömd efter skogsvägen vid Höjen två kilometer norr om Olshyttan. Nu ska fynden analyseras för att försöka koppla dem till de båda män, 25 och 36 år gamla, som sitter häktade.

Annons

Första delen av den tekniska undersökningen av fyndplatsen två kilometer in i skogen ovanför Olshyttan är nu avslutad.

Samtidigt som gjorda fynd nu analyseras pågår en kartläggning av den färdväg som de båda mordmisstänktas bil kördes under dygnen närmast den 2 maj 2006.

Det var den dag då 35-åriga Madeleine senast sågs i livet.

Polisens huvudteori är att hon mördades inom Hedemora kommuns gränser. Fyndplatsen ovanför Olshyttan kan vara mordplatsen. Den ligger bara några kilometer från Näsbyn som ligger efter länsväg 270 mellan Hedemora och Långshyttan.

Det var strax före kvart i fyra på morgonen den 4 maj 2006 som bilen, en Volkswagen Jetta, med spår efter Madeleine och två verktyg som misstänks vara mordvapen sattes i brand vid Näsbyn.

Den 36-årige man som är en av de misstänkta ringde till sin 27-åriga sambo och bad henne hämta honom och 25-åringen i närheten av Näsbyn. Och det gjorde hon.

Enligt vad tidningen erfar har polisen hela tiden haft kännedom om skogsbilsvägarna mellan Näsbyn och Olshyttan.

Polisen har även fått viktig information genom hemlig avlyssning av telefonsamtal mellan personer i Gästrikland och medlemmar i en mc-klubb i Dalarna. Men det är inte känt vad som kommit fram genom avlyssningen.

Vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand har tid på sig till fredag med att väcka åtal mot de häktade männen. Men han kommer med största sannolikhet att begära en förlängning av häktestiden med ytterligare två veckor.

Fakta: | Sex mord i Hedemora på fyra år

21 juli 2002: 30-åriga Violeta Godevska hittas mördad i sin restaurang i centrala Hedemora. En 23-årig anställd och släkting anhålls och häktas för mordet. Han döms till livstids fängelse och utvisning till Makedonien efter frigivning.

25 juni 2004: En man, hemmahörande Hedemora, misshandlas så svårt under en fest i en lägenhet i Hedemora att han avlider av skadorna. En kvinna och man, även de från orten, misstänks för brottet men nekar. Förundersökningen lades senare ned.

1 augusti 2004: Polismannen Ulf Grape, 48 år, blir ihjälslagen utanför sitt hem i centrala Hedemora. Den då 22-årige Mikael Gustafsson grips och fälls för mordet, han döms till tio års fängelse.

25 november 2006: En man och en kvinna i 60-årsåldern hittas mördade i sitt hem i centrala Hedemora. Parets 18-årige son erkänner morden och döms senare till nio års fängelse.

17 maj 2007 hittas kroppen efter 35-åriga förskolläraren Madeleine Sandegård från Sandviken i skogen ovanför Olshyttan. Hon har då varit försvunnen sedan 2 maj 2006. Polisens teori är att hon mördats samma dygn i Hedemora. Två män sitter häktade misstänkta för delaktighet i mordet.

Mer läsning

Annons