Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljoner till näringslivet i Hedemora

/
  • Till sommaren 2014 hoppas Hedemora Näringslivs vd Inger Wilstrand att Hedemora-företagen höjt både kompetens och tillväxt.
  • EFS-stödet på drygt 5,8 miljoner kronor som Hedemora Näringsbolag blivit beviljad, syftar till att underlätta för anställda inom tillverkningsindustri respektive vård och omsorg att kunna utvecklas i takt med de krav som det framtida kompetensbehovet ställer.

Hedemora Näringsliv har fått 5,8 miljoner kronor för att hjälpa företagen kompetensutveckla sin personal.
– Vi vill stärka individen på arbetsmarknaden. Det ger starkare företag och leder till tillväxt.

Annons

Hedemora Närningsliv AB har genom sin vd Inger Wilstrand, sökt pengar hos Europeiska socialfonden - ESF, för att hjälpa företagen kompetensutveckla sin personal.

– Vi har en ständigt föränderlig marknad. Det gäller för varje individ att anpassa sig till detta, konstaterar hon.

För att hänga med i utvecklingen och erhålla tillväxt krävs ett kontinuerligt lärande, det är av vikt för att både individ, företag och region.

– Varje individ bör också omvärldsbevaka sin ställning, kolla vilken kompetens som krävs just nu och vilken de själva besitter. Många har betydligt högre kompetens än de tror, menar Wilstrand.

Denna utbildning är möjligt tack vare 5,8 miljoner kronor som EFS delat ut till Hedemora Näringsliv AB och projektet "Branschmix för livslångt lärande".

– Det är mycket pengar för lilla Hedemora, säger Wilstrand nöjt. Vi har redan blivit gratulerade från olika håll och företagen är ivriga att komma i gång.

Projektet startar efter nyår och pågår till halvårsskiftet 2014 - 2,5 år totalt.

– Det behövs om vi ska hinna med, säger Wilstrand. Många av de medverkande företagen är små och kan ha svårt att avsätta tid för utbildning så vi får vara flexibla.

För de små företagen är det ytterst viktigt med kompetensutveckling, så att varje anställd kan bredda sig och fylla fler funktioner på sin arbetsplats.

Hedemora Näringsliv har 14 deltagande företag på sin lista (se faktaruta). Näringslivsbolaget sköter finansieringen, företagen avsätter tid.

Med tanke på det generationsskifte Hedemora står inför, är det angeläget att inte kunskap går förlorad.

– Vi måste se till att överföra kompetens från den äldre generationen till den yngre.

Direkt efter nyår ska en projektledare tillsättas för att tillsammans med följeforskare - experter från ESF-rådet, undersöka vilka behov de olika företagen har. Fokus läggs främst på tillgänglighet och jämställdhet.

Till hösten startar själva utbildningen som kommer att bli högst individanpassad.

– I vissa fall kanske utbildningen hålls på företagen, i andra fall på Lärcentrum eller liknande instans.

Mervärden i projektet är det erfarenhetsutbyte som görs mellan olika branscher och mellan privat och offentlig sektor samt att hitta "bestående metoder i mindre kommun för att möta varsel och framtida generationsskiften".

– Tanken är att företagen sedan ska fortsätta i samma anda med kontinuerligt lärande.

Mer läsning

Annons