Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många kulturer firade midsommar

/
  • Trivs. Therese och Lukas Rogsberg har roligt ihop med Sulyman och Rudi Kassem. Det var dans och glass som gällde då Familjecentralen välkomnade sommaren.
  • Social funktion. Familjecentralen erbjuder mångsidig verksamhet för barn och vuxna och är tillika en plats för intressanta möten mellan olika kulturer. Som avslutning på terminen dansade man ringlekar.

Annons

- Det är roligt att träffa folk från andra länder, säger Anna Ehrin stamgäst vid familjecentralen. Samtidigt är det en avlastning att få komma hit med barnen, tillägger hon.

Sulyman Kassem besöker Familjecentralen med sin son för första gången och får ta del av midsommarfirandet. Han berättar att han uppskattar den inblick i den svenska kulturen det ger.

Familjecentralen, som är en öppen verksamhet och ett samarbete mellan kommun och landsting, invigdes i november 2006. Verksamheten har växt hela tiden och erbjuder familjer medicinskt, psykologiskt och socialt stöd. Man riktar sig till alla och inte minst till asylsökande, som bland annat erbjuds att delta i en språkstuga som hålls måndagar och torsdagar. Det ger asylsökande vuxna, som inte har rätt till barnomsorg, möjlighet att ha barnen med sig samtidigt som de lär sig praktisk svenska berättar Elisabeth Villborg som driver centralen tillsammans med Kerstin Forss.

Emma Gustavsson är mamma till Hanna och inflyttad från Västerås. Hon har trivts bra med Familjecentralens verksamhet.

- Jag märker på Hanna att det är jättekul att få träffa andra barn.

Midsommarfesten fungerade tillika som terminsavslutning men den 1 augusti slår Bullerbyn, lokalen där centralen håller till, upp dörrarna igen.

Mer läsning

Annons