Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många aktiviteter på årets julskyltning i Hedemora

Gå på modevisning, ge ris eller ros till kommunalråden eller åka häst och vagn i centrum. Det är några av aktiviteterna när det i helgen är dags för Hedemoras årliga skyltsöndag.

Annons

Fram till klockan 14 på söndagen är butikernas skyltfönster traditionsenligt täckta med brunt papper, och när butikerna öppnar invigs julskyltningen med sång av Nåskören. Därefter håller butikerna öppet fram till klockan 18, och under eftermiddagen anordnas en modevisning på Hökartorget.

– Det är andra året som vi har modevisning på julskyltningen. Den anordnades första gången för 51 år sedan och brukade hållas på våren, men nu har det varit uppehåll i några år. Den har varit efterfrågad och vi har sagt att vi måste börja anordna den igen, säger Anette Andersson, som driver Duvan klädbutik i Hedemora.

Läs mer: Snart fylls fönstren med glittrande jul

Pia Eklind, Jenny Åkerblom, Maritha Gunnarsson, Anette Andersson och Christer Kärvemo i Hedemora köpmannaförening.

Julskyltningen anordnas av Hedemora köpmannaförening, och förutom modevisning och extraöppet i butiker kan besökarna bland annat lämna sin önskelista till tomten, julpyssla, åka häst och vagn eller träffa kommunalråden.

– Det är ett trevligt arrangemang där man kan strosa runt och få lite julstämning. Och det är bra för stadsmiljön om människor väljer att handla hemma, så att vi får den trevliga småstadskänslan som finns här.

Läs mer: Glada barn och besökare trotsade regnet för tomten

Nytt för i år är att kommunen och Hedemora köpmannaförening har köpt helt ny julbelysning, och förutom Åsgatan med sidogator kommer Gussarvsgatan för första gången att smyckas med julstjärnor.

– Äntligen får vi ny belysning, den är fantastiskt fin. Nu kommer det att synas att det är jul i Hedemora, säger Maritha Gunnarsson, som driver Klassiska byggvaror.

Läs mer: Säters kommun söker vackraste julgranen

Mer läsning

Annons