Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusa toner i mörklagd kyrka

/
  • Föreläsaren Göran Larsson sade några passande på tema som konserten: Rötter och Vingar.OBS   endast om man vill plugga igen ett utrymme
  • En mycket skicklig musikensemble underhöll publiken i Husby kyrka i olika konstellationer. Här är det Idde Schultz och Cecilia Bergqvist som sjunger medan Olle Nyberg, Sören
  • Idde Schultz, Sören

Musiken värmde både kyrka, kropp och själ på annandagen.
Skickliga artister bjöd åhörarna på kärlek, djup och intimitet.
Och så underbara toner förstås. Väldigt behagliga för öronen.

Annons

För tredje året i rad, arrangerade Cecilia Bergqvist och Bengt Erlandsson Vinterkonsert i kyrkan. De bjöd in en knippe kända musiker som tillsammans med dem själva framförde 15-16 stycken i samstämmighet.

– Ändå hade vi inte spelat tillsammans förrän nu, kommenterar Cecilia Bergqvist. På grund av strömavbrottet som varat hela dagen har vi fått improvisera en hel del.

Den annars så vacker upplysta kyrkan, låg nästan helt i mörker denna måndagskväll. Stormen blåste bort både ljus och värme från Husbyområdet och gav kyrkobyggnaden ett skimmer av mystik.

Levand ljus och elgenerator gjorde susen.

– Bensinaggregatet från Aspnäs räddade hela föreställningen, säger Bergqvist då hon hälsar åhörarna välkomna och presenterar ensemblen.

De två tidigare åren har cirka 300 personer letat sig fram på snöiga vägar för att lyssna på konsert i kyrkan. I år var de "endast" 200. Kanske fick mörkret och ovissheten några att stanna hemma.

– Jag tycker det är mysigt, säger violinisten Hanna Ekström. Jag har varit här sedan klockan elva och då var det svinkallt. Men nu börjar det bli lite varmare.

Konserten "Rötter och Vingar" var definitivt värd besväret. Estraden kanske inte badade i ljus men det gjorde arrangemanget som var både stämningsfullt och proffsigt utfört.

Sångerskan Idde Schultz kom tillsammans med vännen och kollegan Sören "Sulo" Karlsson från Diamond Dogs. På scenen fanns också cellisten Johannes Bergion, pianisten Olle Nyberg samt nämnda Hanna Ekström.

Också artistparet Cecilia Bergqvist och Bengt Erlandsson medverkade med röst respektive saxofon.

Urvalet av låtar tilltalade undertecknad. Lugna, harmoniska och eftertänksamma texter, lite andliga om man så vill. Till och med sorgsna emellanåt. Saxat med några visa ord av författaren Göran Larsson.

Exempel på låtar: "Om du lämnade mig nu", "Hallelujah", "Ängeln i mitt rum", "Bara en sol", "Älskade människa", "Vem vet", "Säg det igen", "Fyra dörrar till min syster" och "Där rosen står under skaren".

Mer läsning

Annons