Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lina dekorerade Globen inför idrottsgalan

/
  • Lina Olsson, från Hedemora var med och gjorde blomsterdekorationerna till Svenska Idrottsgalan som sändes i tv i går kväll. Här flankerad av klasskompisarna Linda Kandén och Ida Wilhelmsson.

– Det är spännande, säger Lina Olsson som när DT får tag i henne, just lägger sista handen vid bordsdekorationerna inför kvällens idrottsgala i Globen

Annons

Lina Olsson, Hedemora, går sista året på Hantverksprogrammet inriktning florist på Gävles praktiska gymnasium. På tisdag får hon pusta ut efter ett par intensiva dagar då hon tillsammans med tre klasskamrater deltagit i förberedelserna inför Svenska Idrottsgalan i Globen.

När DT får tag i Lina i Globen, är hon och de tre andra just i färd med att se till att de 300 bordsdekorationerna kommer på plats. I söndags morse reste de från Gävle för att sedan under hela dagen tillverka arrangemangen.

– Det var bestämt att det skulle vara vita dekorationer av brudslöja, det ser ut som snöbollar, berättar Anna.

För många är Anna Olsson ett välkänt ansikte då gör sin praktik och jobbar extra ibland på Blomsterstugan.

– Det är så roligt, jag trivs där.

Floristyrket är kreativt och skapande, det var också anledningen till att Lina valde den yrkesbanan. Att jobba med ett större arrangemang som idrottsgalan är spännande, men det är ändå i Hedemora hon vill arbeta i framtiden. I vår tar hon studenten, men innan dess ska examensprojektet ros i land.

– Jag och en klasskompis ska arrangera en floristtävling här i Gävle för andra floristelever på vår skola och Polhemsskolan. Deltagarna ska göra en bordsdekoration till ett bröllop och en brudbukett.

Mer läsning

Annons