Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långshyttepartiet blir Kommunlistan

/

Långshyttepartiet byter namn och blir Kommunlistan.
– Vi insåg att samma problem som vi har i Långshyttan har man på hela landsbygden, säger ordförande Per Bengtsson.

Annons

När Långshyttepartiet bildades var det för att driva frågor som rörde långshytteborna. Men med tiden har man förstått att man delar problemen landsbygdsdelar i kommunen.

– Vi ser det inte längre som vår roll att enbart prata om Långshyttan, säger Per Bengtsson. Vi vill prata om hela kommunen och betona landsbygden. Det är så vi vill profilera oss, därav namnet Kommunlistan. Kommunlistan tycker att för mycket av kommunens resurser går till centralorten och att man inte tar tillvara landsbygden som vi tycker man ska göra.

Bland annat anser Kommunlistan att de mindre orterna ska lyftas fram som lämpliga pendlingsorter tack vare sin närheten till större städer, exempelvis Borlänge, Falun och Gävle.

– Man måste bygga upp i stället för att ta bort för att göra det attraktivt att flytta hit, menar Per Bengtsson och ger som exempel nedläggningen av högstadiet på Jonsboskolan.

Vid Kommunlistans årsmöte valdes Per Bengtsson till styrelsens orförande. Övriga styrelseledamöter är Anna Dahlin, Allan Mattsson, Georg Larsson, Kjell Berglund, Ulf Kindlund och Vesa Remsu.

Annons