Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körkortslös kvinna ska ha kört bil med narkotika i kroppen – åtalas nu för sju olika brott

En kvinna från Säters kommun har åtalats misstänkt för en rad brott som ska ha begåtts i grannkommunen Hedemora.
Det handlar om tre fall av grov olovlig körning, två fall av ringa narkotikabrott, ett fall av rattfylleri och ett fall av ringa vapenbrott.
Kvinnan erkänner merparten av brotten.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Risk för motorstopp i kylan – här är de viktiga sakerna du ska ha i bilen på vintern

100 000 saknar skyddsrum i Dalarna: "Det är först till kvarn som gäller"

Åtta bra tips: Så skyddar du dig mot inbrott

SÅ KÖPER DU PLUS

Kvinnan i fråga är i 25-årsåldern och bosatt i Säters kommun. Hon har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för en rad brott som ska ha begåtts på olika platser i grannkommunen Hedemora.

Enligt åtalet ska kvinna, den 23 september och den 25 september ha kört bil, det är samma bil vid båda tillfällena, på två olika platser i Hedemora kommun trots att hon saknade körkort. Då kvinnan sedan tidigare har lagförts misstänkt för olovlig körning anser åklagaren att hon nu ska dömas för två fall av grov olovlig körning. Kvinnan erkänner det första brottet men förnekar det andra.

I samband med händelsen den 25 september åtalas kvinnan även misstänkt för ringa vapenbrott. Detta efter att hon ska ha haft en burk pepparspray på sig, vilket kvinnan erkänner.

Hon ska även ha haft 3,58 gram cannabisharts, vilket är narkotikaklassat, på sig. Därför åtalas hon även misstänkt för ringa narkotikabrott, vilket hon erkänner.

En kvinna från Säters kommun har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för sju olika brott. Samtliga brott ska ha begåtts i grannkommunen Hedemora.Foto: Henrik Montgomery / TT

Slutligen ska kvinnan, den 20 oktober i år, ha kört bil på en plats i Hedemora kommun trots att hon var narkotikapåverkad och saknade körkort. Enligt åtalet ska kvinnan ha haft amfetamin och cannabis i kroppen strax efter färden.

Hon åtalas därför misstänkt för ytterligare ett fall av grov olovlig körning samt ett fall av rattfylleri och ringa narkotikabrott. Kvinnan erkänner även dessa tre brott.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade kvinnan, analysresultat, undersökningsprotokoll samt körkortsuppgifter, vilket åklagaren anser styrker att kvinnan har begått brotten.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons