Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen sviker Daldansen

/

Annons

Föreningen Daldansen är nybildad och har inte hunnit få någon ekonomisk grund att stå på, vilket tidigare arrangörer haft. Därför ansökte föreningen om en förlustgaranti på 250 000 kronor hos Hedemora kommun.

Kultur- och fritidskontoret föreslog en säkning av beloppet till 80 000 kronor.

Men när kommunstyrelsen skulle fatta beslut i frågan, blev det blankt nej. Daldansen får inte ett öre om arrangemanget skulle gå med förlust.

- Det känns förstås inte bra när kommunen inte vill stötta Daldansen, det är ett ganska stort ekonomiskt spel för oss, säger föreningens ordförande Tommy Samuelsson.Han påpekar att Daldansen trots allt är en fest för kommunens invånare. Alla som medverkar i arrangemanget arbetar ideellt.

Om allt går enligt planerna räknar föreningen med en vinst på 115 000 kronor efter Daldansen.

- Men det räcker med några regniga dagar så är det godnatt, säger Tommy Samuelsson.

Kultur- och fritidskontoret bidrar med bland annat material och lokaler till ett värde av 35 000 kronor. I övrigt får Daldansen förlita sig till privata sponsorer och pengar från biljettintäkter.

- Vi kommer att jobba vidare som planerat i alla fall, uppstår det förluster blir det ett problem vi får ta itu med då, säger Tommy Samuelsson.

Det mesta i programmet är redan klart. Bland de bokade artisterna återfinns Takida, Anna Book, Markus Fagervall och Basically The Same.

- Nästa vecka blir det nog klart med en eller två artister till på stora scenen, berättar bokningsansvarige Roger Last.

Mer läsning

Annons