Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klirr i kassan för kommunen när CSKA är i stan

/
  • Gillar hockey. Veikko Suvanto, hockeyentusiast, Per Andrén, styrelsemedlem i HSK och Kjell Rosén, chef för kultur- och fritidsförvaltningen, är alla tre glada över att CSKA Moskva är i Hedemora.

Annons

Anrika CSKA Moskva är i Hedemora för att träna hockey. De passar också på att spela vänskapsmatcher mot Brynäs, Mora och Leksand.

- Hela Stadshotellet är uppbokat av CSKA. De gillar Hedemora för här kan de få hockeyträning, matcher, mat och vila, säger Veikko Suvanto.

Han är god vän till CSKA's andratränare Igor Zakharhine och det är delvis hans förtjänst att laget har valt att förlägga den här träningsveckan till just Hedemora.

- Det stod mellan Hedemora och Toronto, men de uppskattar lugnet här. Det var stort att de var här förra året. Men det är ännu större att de är tillbaka i år. Och det är redan klart att de kommer även nästa år, säger Veikko Suvanto med viss stolthet i rösten.

- Hundra personer har turism som levebröd i Hedemora. Här är arrangemang som till exempel CSKA-besöket en jätteviktig del, säger Kjell Rosén.

Han menar att Hedemora är en av Dalarnas evenemangstätaste kommuner och det är viktigt att skapa förutsättningar för fler evenemang och ökad turism.

- Turism ger både sysselsättning, PR och skatteintäkter. Inkomsterna kommer ifrån från logi, livsmedel, tjänster och transporter. Jag skulle uppskatta att turismen drar in 220 miljoner i år, säger Kjell Rosén.

- Sen är det bra för idrottslagen också. Det här besöket ökar tillströmningen av ungar som vill spela ishockey, säger Per Andrén, styrelsemedlem i Hedemora SK.

Men till nästa år hoppas Veikko Suvanto att kommunen engagerar sig mer inför CSKA-besöket.

- Förutom engagemanget från Kjell Rosén så görs nästan ingenting. De skulle kunna göra så mycket mer. Och därigenom profilera Hedemora mycket mer, säger Veikko Suvanto.

Mer läsning

Annons