Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kjell tog hem Resechansen

/
  • Finalister. De tio bästa i tävlingen bjöds in till finalen på Södran. De med flest rätt på tipspromenaden vann resecheckar.
  • Ressugna. Av över 1 000 tävlande blev Niklas Olofsson, Kjell Lundberg och Håkan Arvidsson vinnarna i årets upplaga av Södrans tävling Resechansen. Nu kan de packa resväskan och bege sig ut i världen!

Annons

Över 1 000 läsare har deltagit i tävlingen genom att ha svarat på frågor om allt mellan himmel och jord. Varje dag i en månads tid har det funnits en fråga bland tidningens annonser.

Bland dem som svarat rätt på alla frågor och skrivit de bästa motiveringarna varför de läser Södran, har tio finalister utsetts. I torsdags gjorde de upp om vinsterna genom en tipspromenad med kluriga frågor om geografi och länder. Hur långt är egentligen Sverige, och vilken ö är störst i Medelhavet?

Det var sammanbitna ansiktsuttryck när finalisterna gick omkring i tidningens korridorer för att svara på de tolv frågorna. Många tog lång tid på sig för att tänka efter ordentligt innan svaret antecknades på tipskupongen. Och det var inte så konstigt, fina priser stod på spel. De tre skickligaste vann resecheckar på 9 000, respektive 4 000 och 2 000 kronor.

Efter att de rätta svaren lästs upp kunde vinnarna presenteras. Bäst med tio rätt blev Kjell Lundberg, på andra plats hamnade Niklas Olofsson med nio rätt, trea blev Håkan Arvidsson, också han med nio rätt, men med en något sämre gissning på utslagsfrågan.

Segraren Kjell Lundberg var ingen nykomling i Resechansen, förra året knep han andraplatsen.

- För de pengarna skickade jag frugan på en Hollandsresa, berättade han.

Vad han ska göra med årets presentkort vet han inte riktigt, men kanske blir det en tur till Madeira.

Kjell gillar frågesport och har tillsammans med frun svarat på frågorna i tidningen, de flesta har de enkelt kunna lösa. Men tipspromenadens frågor var inte lika lätta, han avslöjade att han var tvungen att gissa på några.

Niklas Olofsson har också varit med förr, han vann Resechansen för fyra år sedan.

- Det var svåra frågor på tipspromenaden, jag kunde nog bara fyra, fem helt säkert, sade han.

- Jag gick på magkänslan när jag svarade på tipsfrågorna, sade Håkan Arvidsson, som kommer att lägga vinsten som en del i en större resa.

Mer läsning

Annons