Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärleksfullt disco för Hedemoras unga

/
  • Julia Tapper, Aline Habimana och Safa Hassan i trean på barn- och fritidsprogrammet var med om att arrangera det andra discot i S:t Paulusgården.

Det finns inte särskilt mycket att göra i Hedemora för kommunens yngre invånare. Därför fixade barn- och fritidsprogrammet på Martin Koch-gymnasiet ett disco i helgen. Ett projekt som dessutom ingår i deras utbildning.

Annons

Föranmälningarna har fortsatt att droppa in, fast tiden egentligen gått ut. Aline Habimana har närmare 170 namn på sin lista.

– De ringer än, men finns det plats så kan vi släppa in dem i kväll också, säger hon.

Inbjudningarna har gått ut till alla mellanstadieskolor i kommunen och även till Hedemoras F-3–klasser. De yngre får komma först till discot i S:t Paulusgården och gå hem sedan då mellanstadieeleverna dyker upp. Det var likadant när de var med om att arrangera disco förra gången.

– Men vi har mycket mer koll den här gången, säger Julia Tapper som är den som ska se till att det blir fart på dansgolvet.

De nio eleverna på barn- och fritidsprogrammet har olika uppgifter. Det ska göras inköp, någon ska ansvara för dekorationer, spotifylistan ska varar rätt och en annan får se till att säkerhetsföreskrifter, följs till exempel. I de salar på S:t Paulusgården de ska använda får max 149 personer vistas samtidigt.

– Blir det problem så får vi hitta lösningar, det krävs samarbete och vi lär oss att ta ansvar, berättar Safa Hassan.

Eftersom det är kvällen innan alla hjärtans dag kommer arrangörerna att ha särskilda t-shirts med texten "kärleken är fri".

– Och så ska vi måla hjärtan på varandra, säger Julia Tapper och pekar på kinden.

Några verkar inte vara odelat entusiastiska över det. Men på händer och armar kan de väl tänka sig att måla hjärtan. Efter discokvällen ska projektet utvärderas och alla får skriv individuella rapporter. De övriga klassen är Theres Eriksson, Alexander Kjellstedt, Sara Jacobson, Emilia Mellberg, Stina Agner och Niklas Awén.

Mer läsning

Annons