Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julen sjöngs ut i kyrkan

/
  • Trion Karin, Frida och Matilda Envall sjöng och Karin Hellqvist spelade violin vid musikgudstjänsten i Stjärnsunds kyrka.
  • Karin Hellqvist spelade bland annat
  • Ingen julkonsert utan julklappar, trots att det har gått ett par veckor sedan jul nu.

Frida, Karin och Matilda Envall samt Karin Hellqvist sjöng och spelade ut julen på hemmaplan i Stjärnsunds kyrka. Musikgudstjänsten kallades "Julmusik och annat...".

Annons

Trettonhelgen avrundades på söndagseftermiddagen då julen verkligen sjöngs och spelades ut i Stjärnsunds kyrka.

Stjärnsundstjejerna Frida, Karin och Matilda Envall sjöng och Karin Hellqvist, ursprungligen från Stjärnsund men numera boende i London, spelade violin. De ackompanjerades av Birgitta Törnros på piano.

Drygt 70 personer hade bänkat sig i kyrkan och fick en stämningsfull och stilla avslutning på trettonhelgen. Det blev en rad välkända jullåtar, blandat med just "något annat" som programmet hade utlovat. Bland annat spelade Karin Hellqvist ett speciellt violinstycke.

– För några år sedan var jag på en konsert i Stockholm och träffade där kompositören Henrik Strindberg. Jag frågade honom om han inte hade något stycke till en soloviolin. "Nej, men jag kan skriva ett!" utbrast han och det gjorde han sedan. Stycket heter "Femte Strängen" och det ska ni få höra nu. Det är lite speciellt att spela det i dag eftersom Henrik är här och lyssnar, säger Karin Hellqvist.

Mer läsning

Annons