Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julen dansades ut i Hedemora Folkets park

/
 • Monika Mattsson och Masbandet ackompanjerade ringlekarna när det var julfest i Hedemora Folkets park.
 • Elvira Stoltz, fem år från Avesta, hoppas på fiskelycka. Hon har tur, en liten uppdragbar pingving blir den lyckade fångsten.
 • Monika Mattsson och Masbandet ackompanjerade ringlekarna när det var julfest i Hedemora Folkets park. Det är fullt på dansgolvet när de sjunger och spelar.
 • Monika Mattsson och Masbandet ackompanjerade ringlekarna när det var julfest i Hedemora Folkets park.
 • Tage Nilsson delar ut fikapåsar, 200 är iordninggjorda. När barnen kom fick de en blå biljett som de nu byter mot en påse.
 • Mr Udd är ett populärt inslag. I Hedemora Folkets Park trixade han bland annat med ett rep som ibland var långt, ibland var tre korta, ibland hade två ändar och rätt som det var inte hade någon ände alls, utan satt ihop. Hur det gick till? Det kanske Anton Schytt som fick komma upp scenen och fick se det hela på extra nära håll.
 • Alla, vuxna som barn, deltog med inlevelse och entusiasm i ringlekarna och var små grodor och grinollar och prästens lilla kråka.
 • Lilla Thea Kessely fyller snart ett år och är ännu inte riktigt stadig på benen. Men det utgör inget hinder för att klä upp sig och gå på fest, särskilt när man har mammas och pappas trygga händer att hålla fast i.
 • Linnea Tegelbratt är nöjd, hon tog tre lotter och vann en koalabjörn som var tredje priset.
 • Elvira Stoltz, fem år från Avesta, hoppades på fiskelycka när hon stod vid fiskedammen. Hon har tur, en liten uppdragbar pingving blir den lyckade fångsten.
 • Det är fullt framför scenen när Mr Udd uppträder med sina magiska tricks under lördagens julfest, då är det fint att kunna sitta på mammas arm för att se ordentligt.

Det är fullt på parkeringen. Det är kö in till Rotundan. Dansgolvet är fullt.
Det är julfest i Folkets park.

Annons

Årets julfest för de minsta är lika populär som alltid. Närmare 400 små och stora dansar, hoppar som grodor och är grinollar till ackompanjemang av Monika Mattsson och Masbandet. Alla med samma inlevelse och engagemang, i Hedemora dansas julen ut med besked.

När det är dags för fikapaus får alla barn, som har en blå biljett får en fikapåse innehållande en festis, en bulle och en pepparkaka av Tage Nilsson i röd tomteluva. 200 påsar är packade.

Fiskdammen är populär. Elvira Stoltz, fem år är nöjd med sin fångst, en liten uppdragbar pingvin.

– Det är första gången vi är här, berättar Elviras mamma, vi bor i Avesta men tyckte det var ett bra tillfälle att åka hit och träffa kompisar.

Innan dansen drar i gång igen uppträder Mr Udd och visar några finurliga tricks. Ett alltid lika uppskattat inslag, och barnen trängs framför scenen för att inte missa en enda detalj.

Sist på programmet står kanske det viktigaste av allt, besök av Tomten, som dansar med barnen och delar ut godsipåsar innan det är dags att gå hem.

Arrangörer var Folkets Park, Södra Dalarnas Sparbank, Handelsbanken Hedemora, ABF södra och östra Dalarna och Konditori Centrum

Mer läsning

Annons