Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Italienskt besök i Hedemora

/
  • Knivskärningen inträffade på Kristinegatan - strax intill Arbetsförmedlingen och polishuset. Foto: Lars Dafgård

Annons

- Det är jättegrönt och jättegrått, svarar sällskapets tolk Oriano Chelini på frågan om vilket första intryck gruppen fått av Sverige och Hedemora.

Från början var det Stureskolan som inledde samarbetet som sedan har utvecklats till att omfatta även andra verksamheter. Från Hedemora kommuns sida vill man lyfta fram lokalproducerade varor. Man vill även att utbytet ska omfatta turistnäringen, kulturverksamheten, skolor och idrott, vilket framgår av vänskapsförbindelsen som ska undertecknas onsdag kväll.

Det är ett stort sällskap som besöker Hedemora, 7 politiker och tjänstemän, 33 skolelever och en 48-mannaorkester, men endast politikerna och tjänstemännen anlände med tåg. De mottogs av kommunchef Ann Katrin Sundelius, oppositionsråd Gun Drugge och utvecklingssekreterare Ulla Burell.

- Vi är väldigt glada att vara här, intygar Sabrina Gaglianone, ledamot i miljö- och kulturnämnden.

De är även lite roade av den svenska punktligheten.

- Vi skämtade tidigare om att alla tåg är i tid, säger Oriano Chelini.

Representanter från Hedemora kommun har tidigare besökt Follonica och då haft med sig lokala varor som torkad svamp, senap, honung och hantverk.

Programmet i veckan är digert och inkluderar bland annat musikparad genom staden, middagar, konserter och besök hos lokala företag.

Mer läsning

Annons