Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idde och Hanna gäster vinterkonserten

/

På annandagen blir det vinterkonsert i Husby kyrka med flera celebra gästartister. Violinisten Hanna Ekström, skivaktuella Johannes Bergion och sångerskan Idde Schultz medverkar under kvällen som fått namnet Rötter och vingar.

Annons

Det är tredje året i rad som artistparet Cecilia Bergqvist och Bengt Erlandsson arrangerar vinterkonsert i kyrkan. Förutom de själva återkommer även pianisten Olle Nyberg som bland annat jobbade med Björn Afzelius i 25 år, samt föreläsande psykoterapeuten Göran Larsson vilken ska hålla ihop konserten med ord och tanke.

Hanna Ekström är uppvuxen i Vikmanshyttan och har efter utbildningen på Kungliga musikhögskolan kunnat höras i såväl klassiska som populärmusikaliska sammanhang. Beach Boys-legendaren Brian Wilson, Robyn, Håkan Hellström, Carola och Marit Bergman är några som hon jobbat med.

Johannes Bergion är cellist och kommer från Göteborg och satsar på att skapa sitt eget sound. Han utgör ena halvan i duon von Thord och spelar också i bandet Diablo Swing vilket kallas för cabaret-metal-band. Med dessa har Johannes Bergion turnerat i både Ryssland och USA. Diablo Swing släpper snart sin tredje skiva.

Idde Schultz slog igenom stort 1995 med hiten Fiskarna i haven. Hon har också varit med i bland annat Lars Winnerbäcks band Hovet och sjunger numera med Docenterna. Till vinterkonserten har hon med sig Sulo från Diamond Dogs. Tillsammans har de bland annat spelat in skivor med tonsättningar av Per Ragnars dikter.

Vinterkonserten i Husby kyrka börjar klockan 19.00 på annandagen.

Mer läsning

Annons