Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotad person lyckades larma polis när inkräktare bröt sig in: "Vi hör delar av våldsamheterna"

Tre personer sitter gripna misstänkta för att ha brutit sig in och hotat en person i dennes bostad på en ort i Hedemora kommun under natten mot måndag.
Den drabbade personen lyckades larma polisen, som hörde delar av händelsen över telefon.

Annons
Arkivbild: Johan Nilsson/TT

Vid 02-tiden fick polisen ett samtal från lägenheten, där hoten pågick.

– Det är tre individer som slagit sönder ett fönster och tagit sig in i bostaden och där hotat personen med tillhyggen. Vi blir uppringda när det pågår och hör delar av våldsamheterna som pågår i lägenheten, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl vid polisen.

Flera polispatruller skickades till adressen, men när de kom fram hade de misstänkta lämnat platsen. Målsägaren kunde identifiera dem och en och en halv timme senare var tre personer gripna, misstänkta för brottet.

– Vi kan stoppa två män och en kvinna i en bil och 03.26 är de gripna. Jag har ingen uppgift om var de hittats, men eftersom polisinsatsen var begränsad till området så kan jag inte utesluta att det var i närheten, säger Johan Wallenius.

De gripna är två män och en kvinna, födda mellan 1970 och 1985, och alla tre är misstänkta för grovt hemfridsbrott och olaga hot. En av männen, som körde bilen, misstänks också för rattfylleri.

– Vad som har föranlett det här är just nu oklart, men vi är där och utreder nu, säger Johan Wallenius.

Under måndagsmorgonen hade polisens presstalesperson Stefan Wickberg ingenting nytt att tillägga mer än att det pågår förhör och andra utredningsåtgärder.

– Utredningen befinner sig i ett känsligt läge men man jobbar hårt på att ta reda på det bakomliggande motivet.

Mer läsning

Annons