Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedemoras årliga kulturpris till Kjell Gustafsson från Vikmanshyttan

Hedemoras årliga kulturpris gick år 2016 till Vikmanshyttans bruksmuseums ordförande, Kjell Gustafsson.

Annons

Kjell Gustafsson är tacksam för Hedemora kulturpris.

Hedemora kommuns årliga kulturstipendium delades ut under tisdagens kommunfullmäktige-sammanträde. Pristagare, bestämd av en enhällig jury, blev Vikmanshyttans bruksmuseums frontman, Kjell Gustafsson.

Motiveringen till priset löd följande:

"Kjell lägger ner många ideella limmar i veckan sommar som vinter för att bevara och sprida vidare Vikmanshyttans och brukets historia, även för att bevara insamlade saker och sköta byggnader i föreningens ägo. Kjell har också stor lokalhistorisk kunskap och guidar grupper och andra intresserade gäster."

Kjell som bedrivit verksamhet i Vikmanshyttan i ungefär 35 år säger själv att priset visar på att det ideella arbete som läggs ner också uppskattas.

– Det känns väldigt bra att få det här priset, tycker jag. Att få lite uppskattning för det jobb man lägger ner, för det är mycket jobb att guida alla människor som kommer.

Han säger att priset sporrar honom att fortsätta med sin verksamhet även i framtiden.

– Visst sporrar det att fortsätta, inte för att jag haft någon tanke på att lägga av. Men man blir inte yngre direkt. Jag kommer fortsätta med det här i några år till, så länge men får hjälp också.

Mer läsning

Annons