Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handlar'n i Garpenberg i konkurs

/
  • Stängt. Ett stängd dörr med beskedet att butiken gått i konkurs mötte de Garpenbergsbor som hade tänkt handla på tisdagen.
  • Dyr elräkning. Nådastöten för ägarna av Handlar'n var när elleverantören Eon kom med fordringar på 50 000 kronor.

Annons

Linnea Brunzell tittar förundrat på dörren till Handlar'n där en handskriven skylt informerar om att butiken är stängt på grund av konkurs. Hon vill inte riktigt tro att det är sant.

- När öppnar de igen? Jag blir förvånad över att det har gått så här, säger Linnea Brunzell.

Hon hade tänkt hämta ut en försändelse från butiken som även har fungerat som postombud i Garpenberg. Hädanefter får hon ta sig in till Hedemora för att sköta sina postärenden.

Linnea Brunzell är inte den enda Garpenbergbo som är tagen på sängen. Sonja Berning får gå hem med outrättat ärende.

- Jag hade tänkt handla. Jag har ingen lust att åka in till stan varje gång jag behöver något, säger hon.

Det var i måndags som ägarna Kenneth och Mona-Lisa Florén skickade in en ansökan till tingsrätten om att begära butiken i konkurs. Många bäckar små har gjort den ekonomiska situationen ohållbar, men spiken i kistan var när elleverantören eon för några veckor sedan kom med fordringar på 50 000 kronor. Ägarna kunde inte betala sina fordringar och i helgen bestämde de sig för att det fick räcka.

- Både orken och pengarna tog slut, säger Kenneth Florén och berättar om arbetstider på 80 timmar i veckan sedan de tog över butiken för sex år sedan.

Nu tar konkursförvaltaren Advokatbyrån Zedendahl i Avesta över. Ännu har ingen hört av sig och visat intresse för att ta över butiken, enligt Kenneth Florén.

- Vi har haft underbara kunder som har ställt upp för oss och det blev många tårar både från oss och dem när vi slog igen i måndags, avslutar han.

Mer läsning

Annons