Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han skriver redan på sin nästa musikal

/

Annons

I den nya musikalen står han inte bara för musiken utan även för handlingen. Döden är en del av den, och i en av scenerna rymmer patienterna från ett mentalsjukhus.

Förra våren gick Christoffer Hellgren ut musikestetiska programmet på Martin Koch-gymansiet. Då hade han redan börjat skissa på sin uppsättning av Roald Dahls Häxorna. Ett 20-tal personer var med i produktionen.

All musik var nyskriven av Christoffer. Tillsammans med Lisa Sjölund, som även stod för manus och regi, producerade han musikalen.

I måndags höll han ett föredrag för eleverna på musikestetiska programmet om sina erfarenheter av att sätta upp en musikal.

– Det gäller att inte se några hinder. Jag har lärt mig att hitta lösningar istället, säger han.

Idéer råder det inte brist på för Christoffer. Det svåra är att fixa pengar för att förverkliga dem.

– Man måste få tag på sponsorer och ringa folk man inte känner för att få tips.

Alldeles särskilt vill han tacka vännerna, familjen och Martin Koch-gymnasiet, som har ställt upp både med utrustning och moraliskt stöd.

Cirka fyra hundra personer såg Christoffer Hellgrens musikal som visades vid två tillfällen i Vasaaulan. Egentligen var det tänkt att musikalen skulle sättas upp i Säter också, men ekonomi och brist på lokal satte stopp för planerna.

Nu skriver Christoffer på en ny musikal. Han spelar några smakprov ur den. Spännvidden är stor. I hans vaggvisa finns inslag som klingar lite av Bellman. En annan låt blandar jazzslingor på piano med distade gitarrer.

Musiken kom före själva handlingen. Christoffer letade länge efter en existerande berättelse som fungerade ihop med hans musik. Men inget passade riktigt så han blev tvungen att knåpa ihop sin egen berättelse.

– Den innehåller de viktiga ingredienserna: kärlek, död och vänskap.

En av låtarna handlar om hur patienterna flyr från ett mentalsjukhus och i en annan sjunger Döden själv en av stämmorna. Men någon dyster historia är det inte enligt Christoffer. Egentligen tycker han inte att skrivandet är hans grej så nu letar han efter någon som vill hjälpa honom med den biten.

STAFFAN WESTERLUND

Mer läsning

Annons