Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gym stängde oväntat - alla tagna på sängen

/
  • Företaget Qicraf hämtadet tillbaka de maskiner som leasats till iForm i Hedmora för att transportera dem till lagret i Stockholm.
  • Qicraft rekryterade lokal bärhjälp för att hinna få med sig alla maskiner från Hedemora till Stockholm.
  • Stängt från och med den 11 januari 2012 står det på dörren.

iForm i Hedemora har helt plötsligt slagit igen.
I dag hämtade Qicraft tillbaka de maskiner som de leasat ut i drygt ett år.
– Det måste ha gått väldigt snabbt. Jag var här och tränade i går och i dag sitter en lapp på rutan att det är stängt.

Annons

Flera Hedemorabor är förundrade. De har precis bestämt sig för att börja jobba bort julskinkan på allvar, men möts av en lapp på fönsterrutan till friskvårdscentret iForm som säger att det är stängt från och med den 11 januari.

– Det känns väldigt snopet, berättar en läsare. Jag har ringt telefonnumret som hänvisas till på lappen, men ingen svarar. Vad har egentligen hänt?

Inte heller tidningen får svar, så exakt varför iForm kommit på obestånd och måste stänga kan vi tyvärr inte informera om. Det kan inte personalen heller som fick beskedet först i tisdags kväll.

iForm i Hedemora är en så kallad frenchise som funnits i gamla biografen på Stationsgatan i Hedemora sedan september 2010 och drivs av Jonas Langetz.

Den är kopplad till andra iForm-anläggningar, bland annat den i Avesta som tidningen nyligen berättade tvingats sälja sin verksamhet på grund av miljonskulder.

Det tas nu över av hälsokedjan Må Bättre som redan finns i Hedemora och planeras inom kort i Säter.

Vad som kommer att hända med verksamhet och lokaler i Hedemora är förstås oklart. I går var i alla fall företrädare för Qicraft, agentur till det italienska träningsutrustningsföretaget Technogym, där för att plocka ur och transportera bort de leasade träningsmaskinerna.

– Vi har fått i uppdrag av finansbolaget att hämta tillbaka vår utrustning, förklarar vd Hans Ståhl från Stockholm.

– Vi levererar maskiner till många gym i Sverige och det är sällsynt inom vår bransch att det går så långt att vi tvingas ta tillbaks dem.

Friskvårdsträning och gym är väldigt populärt menar han. I många mindre städer konkurrerar gymmen med varandra men går ändå runt.

– Ibland blir det felsatsningar. Det är synd att detta ska hända iForm både i Avesta och Hedemora.

Mer läsning

Annons