Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratis inträde – då stannade publiken hemma

/
  • Janne Hermannson är lotteriansvarig i Långshyttans AIK och tyckte att besökarna som bjöds på inträdet kunde lägga de slantarna på att köpa 50/50-lotter i stället.
  • Sara Wedin och Sandra Landgren serverade glögg och pepparkakor till publiken.
  • Långshyttan höll jämna steg med Älvdalen i en period, men föll till slut med 2-8. Publiken uteblev dock, trots att det var gratis entré.
  • Tina Holstikko och Moa Ersson var två av åskådarna i Klosterhallen.
  • Långshyttans AIK:s ordförande Vesa Remsu tyckte att det var synd att det kom så få åskådare när det var gratis inträde.

Fredagkväll, viktig match mot Älvdalen och gratis inträde. Den förmodade publikfesten i Klosterhallen uteblev dock.
– Synd att vi har hälften av vad vi brukar nu när det var gratis inträde. Men det är väl annat som lockar en fredagskväll, säger Vesa Remsu, ordförande i Långshyttans AIK.

Annons

Södra Dalarnes Tidning fyller 130 år och bjöd, tillsammans med LSAB, på gratis inträde till fredagens match i division 3 mellan Långshyttans AIK och Älvdalen i Klosterhallen. Dessutom bjöds besökarna på glögg och pepparkakor, vilket serverades av Sandra Landgren och Sara Wedin.

– Nästan alla som kommer vill ha en mugg glögg. Vi brukar vara här och titta och hoppar in och hjälper till när det behövs folk, säger tjejerna.

Pengarna som tjänades in via den fria entrén kunde besökarna spendera på lotterier. Det tyckte i alla fall lotteriansvarige Janne Hermansson, som sålde 50/50-lotter.

– Nu är det gratis entré i dag, så då kan ni lägga den slanten på lotter i stället, säger han till ett par nyanlända besökare.

– Det brukar bli en femhundring i vinst till vinnaren, men i dag blir det nog mer än så, säger Janne en stund senare och tittar ner i kassaskrinet.

Hur tror du att matchen slutar då?

– Det blir tufft. Vi hade behövt en vinst, men då krävs det hårt jobb i 60 minuter, säger Janne Hermansson.

Tina Holstikko och Moa Ersson är två av besökarna som kom till Klosterhallen.

– Vi brukar se så många matcher vi kan. Och Moa är alltid med. Men i dag tror vi att det kommer att bli tufft, säger Tina innan de går över till långsidan och slår sig ner.

LAIK:s ordförande Vesa Remsu kommer fram och hälsar.

– Det är synd att det bara skulle komma hälften av vad det brukar nu när det är gratis inträde och allt. Men det är ju fredagskväll och då finns det nog annat som lockar. Sedan har många mycket att stå i inför jul och så, säger han.

Matchen då? Tja, efter 1-1 i en rätt jämn första period tog Älvdalen över och rann i från. Segersiffrorna skrevs till 2-8 till bortalaget.

Mer läsning

Annons