Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör Systembolaget till kommunentré

/
  • Svårt att hitta. Det är inte lätt att hitta ingången till Tjädernhuset via de små skyltarna menar Olov Holm.
  • Ny ingång. Här föreslår Olov Holm att kommunen skulle bygga en ny entré in till Tjädernhuset.

Annons

Olov Holm tycker att nuvarande entré till Tjädernhuset, där större delen av kommunens administration sitter, är lite undanskymd. Vid två tillfällen har han fått hjälpa vilsna besökare att hitta ingången och han håller det inte för otroligt att det är fler som har villat bort sig.

Står man på gamla Systembolagets parkeringsplats med ryggen mot polishuset kan man se en stor och tydlig skylt uppsatt på Tjädernhuset där det står Hedemora kommun. Men för att hitta ingången får man söka sig fram med hjälp av de mindre skyltarna.

En entré till Tjädernhuset där Systembolagets skyltfönster finns idag skulle vara väl synlig för allmänheten. Och det skulle inte bli värst dyrt tror Olov Holm. På måndagen lämnade han in sitt medborgarförslag till kommunen.

Samma dag inkom ett annat medborgarförslag till kommunen. Föreningen Hantverk och design i Hedemora genom sin ordförande Anne-Marie Sörbergs föreslår att kommunen gör ett stadsmuseum av Systembolagets gamla lokaler.

Här skulle stadens kulturföreningar kunna förvara sina samlingar skriver föreningen i sitt medborgarförslag och föreslår vidare att lokalen skulle kunna inhysa reception, informationskontor och turistbyrå.

Mer läsning

Annons