Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Godheter vid Gammelgården

/
  • Sockerkakor. Caroline Sundqvist och Maja Widmark berättar att de brukat baka ibland, men i sommar lär det bli mer av den sorten. Caroline inledde med att baka tre sockerkakor till en stor grupp moderater som besökte Gammelgården under onsdagen.

Annons

De unga entreprenörerna är beredda på att jobba hårt i sommar, speciellt när det blir dags för nationaldagsfirande och midsommarfirande. Caféet öppnar den första juni och håller öppet till den 31 augusti.

- Vi håller öppet varje dag från klockan 11 till 18, säger Maja Widmark, och lite längre på tisdagarna eftersom det ordnas program vid Gammelgården på tisdag kvällar.

De konstaterar att det är svårt att hitta sommarjobb och det var därför som Maja Widmark, Caroline Sundqvist, Linnea Widmark och Julia Larsson bestämde sig för att starta eget och driva café i sommar. Verksamheten är en ny upplevelse för dem alla. Men de kommer att få lite hjälp med bland annat bokföringen.

- Det är mycket att tänka på, säger Caroline Sundqvist. Det gäller att ringa runt en hel del, hitta varor och vara i kontakt med miljöförvaltningen, tillägger hon.

Vid dåligt väder finns det café inomhus påpekar de. Men de hoppas förstås på fint väder som de anser är en del av ett lyckat koncept. Entusiasm och gott fikabröd är också viktigt tycker de. De lovar bjuda på mackor, glass, kladdkaka, chokladbollar och mockarutor. Och så de populära våfflorna förstås.

Mer läsning

Annons