Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt hus i gallerian

/
  • Inflyttning på gång. Snart får Systembolaget och de andra affärerna i gallerian nya grannar.
  • Gallerian klar. I början av augusti kommer gallerian på Åsgatan i Hedemora stå klar. Då ska det finnas butiker i samtliga lokaler. En som flyttar in är Mona Andersson som driver Hobbyateljén. Hon får sällskap av bland annat än delikatessbutik och en damklädesaffär.

Annons

Carin Bojfeldt från Fors är helt grön som näringsidkare. Tidigare har hon jobbat som personlig assistent, men tanken att öppna en affär har legat och grott de senaste tre åren. Att det skulle bli en delikatessbutik var självklart.

- Mat har alltid varit ett stort intresse och dessutom ligger det rätt i tiden med tanke på alla matprogram som visas på tv. För fem år sedan hade det kanske inte gått, men alla jag känner tycker det är jättekul att jag startar det här, säger Karin Bojfeldt.

Hon kommer framför allt att sälja ost, men även en del handgjord belgisk och svensk choklad samt olivolja, vinäger och pasta av det lite annorlunda slaget. Vad sägs till exempel om bläckfiskpasta?

Karin Bojfeldt sökte först lokaler i Avesta, men där fanns inget som passade. Det var ledaren för starta eget-kursen som tipsade om Hedemora och hon är mycket nöjd med att få Systembolaget som granne.

- Ost och choklad hör ju ihop med vin.

En annan nykomling i gallerian blir Jiwes kläder. Redan i dag finns en Jiwes-butik i Säter.

- Vi vill utöka och vi tror på den här gallerian. Ett tag hade vi en butik i Avesta, men det kändes inte rätt, säger Rickard Brus som driver Jiwes tillsammans med sin fru Maria.

Den främsta målgruppen för Jiwes i Säter är kvinnor 30+. I Hedemora kommer man att rikta sig till lite yngre kvinnor för att inte konkurrera med sig själv.

Två gamla bekantingar för Hedemoraborna är Hobbyateljén och Syhuset vars ägare packar ihop sina pinaler och flyttar in i gallerian.

- Jag tror att det blir mer folk som bara droppar in i gallerian, säger Mona Andersson på Hobbyateljén som kanske kommer att bygga ut sin avdelning för konstnärsmateriel i samband med flytten.

Läget är avgörande även för Carina Norman på Syhuset.

- Lokalen är mindre, men det är det värt, säger hon.

Förutom nämnda affärer och de som redan finns på plats flyttar även Skoträffen och en affär med brasilianska kläder in i gallerian.

Den 2 augusti är det invigning med underhållning.

Mer läsning

Annons