Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskola satsar på högre personaltäthet

Annons

Ansökningarna haglar in, berättar Lillemor Gunnarsson. Hon annonserar bara genom arbetsförmedlingen, men det är tydligen fullt tillräckligt.

- Först går vi igenom alla ansökningar och gör en första gallring. För att komma till intervju måste de ha behörig utbildning.

Intervjun har både teoretisk och praktisk karaktär. Men i slutändan är det ändå personkemin som fäller avgörandet. För Lillemor är det viktigt att personalen är enig och har samma syn, för då blir eleverna trygga.

Förutom mycket idrott har de något som kallas gott beteende på schemat.

- Vi har nolltolerans på skolan och släpper inte igenom något, varken svordomar eller klappar på huvudet.

Hur klarar ni att hålla budgeten när personalstyrkan är så stor?

- Vi sparar in på "overhead" kostnaderna, alltså det administrativa arbetet. Vi har inte mer personal på administrationen än vi hade från första början. Det är där mycket av kommunens kostnader hamnar, säger Lillemor Gunnarsson.

- Friskolorna gör att konkurrensen ökar. Det blir en positiv konkurens. Och nu måste även kommunens skolor marknadsföra sig.

Olympicaskolan har en så kallad rörelseprofil. Lillemor Gunnarsson tyckte det var för lite idrott i skolan. Med mer idrott blir eleverna alerta och får lättare att koncentrera sig.

År 2000 startade den första Olympicaskolan i Hedemora. Då var de 6 lärare och 28 elever. Idag finns det 4 skolor och 3 förskolor i fyra kommuner, med sammanlagt 400 elever. Lillemor Gunnarsson har ansökt om att få starta gymnasium i Garpenberg, men har hittills fått avslag från skolverket. I år ska hon göra ett tredje försök.

Mer läsning

Annons