Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredsljusets budskap 2011

/
  • En mycket rörd Hans Andersson fick äran att läsa fredsbudskapet och gjorde det med den äran.

– Åter sprids ljuset från födelsekyrkan i Betlehem, ljuset som så många samlas runt tiden före julfirandet.
– Ljuset har ett starkt symbolvärde för alla människor oavsett religion. Ljuset sprider inte bara ljus i mörkret utan skapar också atmosfär och värme.

Annons

I samband med samling runt krubban i Vikmanshyttans kyrka på julaftonen, fanns representanter från scoutkåren på plats för att sprida fredsljuset från Betlehem.

– Vi hämtade lågan i Borlänge för några dagar sedan och har hållit den levande med ett femdygnsljus, berättar Carina Stenholm.

– Nu när vi tänt ett ljus inne i kyrkan, tar vi det med oss till äldreboendet Hästskon och vidare till Hedemora kyrka, säger maken Kenneth.

Cecilia Lassbo bar in lågan tillsammans med familjen Stenholm och Hans Andersson som fick äran att läsa upp budskapet för kyrkobesökarna.

– Ljuset kan tolkas på många sätt, säger han. Det kan vara kunskapens ljus, hoppets, kärlekens, tröstens och fredens ljus.

Andersson läser 2011 års fredsbudskap som lyder:

"Fredsljusets låga, med ursprung från födelsekyrkan i Betlehem vill upplysa oss om, att inte glömma vad som skedde där för mer än två tusen år sedan, då världen fick ta emot gudagåvan Jesus Kristus, vars kärleks-, frid- och fredsbudskap har betytt, och betyder så mycket för vår värld.

Freden/friden börjar hos oss själva, vi behöver ständigt påminna oss om hur värdefulla och viktiga vi själva är. Det är grunden till att vi skall få förmåga att ge det goda vidare.

Frid och fred bygger på den djupa kärleken, den kärlek som aldrig ger upp, den kärlek som finns där för oss alla att hämta kraft ur, i vårt viktiga gemensamma arbete för en bättre värld.

Du och jag har alla uppdraget att vara frid/fredsspridare i vårt eget sammanhang, och i ett globalt perspektiv.

Ljuset från Betlehem, är ljuset på vår väg för att nå målet, en värld där fred och frid råder."

Mer läsning

Annons